ПоддержатьУкраїнська

Через пожежі в Чорнобильській зоні фінансування скандального "укрбудівського" проєкту можуть збільшити?

StopCor
StopCor

StopCor

Через пожежі в Чорнобильській зоні фінансування скандального 'укрбудівського' проєкту можуть збільшити?

Торік Україну сколихнув скандал довкола демонтажу старих конструкцій на ЧАЕС: виявилося, що через скандального підрядника з "Укрбуду" українцям загрожує нова радіаційна аварія. Та за пів року після виходу нашого попереднього розслідування справа набула нових обрисів. Де поділися 2 мільярди з бюджету та яку частку робіт вже виконано? Намагалася з’ясувати Ася Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=E8LejzjapNo

Цікаво, що сам Максим Микитась кілька разів змінював позицію щодо свого зв’язку з "Укрбудом". Наприклад, у жовтні він запевняв, що більше не має до групи жодного відношення.

А так Максим Микитась відповідав Джокеру, коли думав, що це його колишній напарник Майборода: "Як ви й просили, всім журналістам учора казав, що не маю стосунку до "Укрбуду".

Уже у січні цього року Печерський суд Києва задовольнив клопотання ДБР та наклав арешт на корпоративні права та земельні ділянки компанії "Укрбуд".

Багатомільярдний тендер від ЧАЕС виграла компанія з орбіти ''Укрбуду''

Напевно, "СтопКор" не повертався б до цієї теми, якби не відповідь Міненергетики на наш запит, який ми надіслали ще у вересні-жовтні 2019 року. Відповідь, яку мали б надіслати впродовж п'яти робочих днів, нам надали за п’ять місяців по тому.

З цієї дивовижної відповіді журналісти дізналися, що Окружний адмінсуд задовольнив позицію ДСП "Чорнобильська АЕС", тож правові підстави для розірвання укладеного за результатами публічної закупівлі договору між ДСП "Чорнобильська АЕС" та ТОВ "БК Укрбудмонтаж" нібито відсутні.

Утім, у документі немає ані слова про долю 2 мільярдів гривень, які тепер цілком імовірно можуть віддати сумнівній компанії. Отже, де ж поділися бюджетні гроші? Скільки робіт вже виконано? І чи не пошкодили нещодавні пожежі новий безпечний конфайнмент над 4 реактором? Адже все це призведе до додаткових витрат.

Усі ці питання ми надіслали і до Державного агентства з управління зоною відчуження, і до Міненергетики. З продемонстрованими нам темпами відповіді отримаємо десь восени та обов'язково їх оприлюднимо.

Другие новости