ПоддержатьУкраїнська

Новий штраф став "сюрпризом" для водіїв України: яке правило ввели з 1 жовтня

StopCor
StopCor

StopCor

Новий штраф став 'сюрпризом' для водіїв України: яке правило ввели з 1 жовтня

Нове правило дорожнього руху з обов'язковим увімкненням ближнього світла фар за межами населених пунктів буде діяти на дорогах України з 1 жовтня 2019 року. Також вже озвучений штраф за порушення цього закону. 

Новий штраф став ''сюрпризом'' для водіїв України: яке правило ввели з 1 жовтня

Вже з 1 жовтня для водіїв в Україні буде введено додаткову вимогу, згідно з якою тепер за межами населених пунктів обов'язково потрібно вмикати ближнє світло фар, пише Діалог.UA.

Відповідна норма вказана в оновлених Правилах дорожнього руху України. Ця вимога є строго обов'язковою для виконання всіма водіями транспортних засобів і регулюється відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення: "Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їхнє переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів".

Також в Нацполіції озвучили, якими саме будуть наслідки невиконання цієї вимоги, тобто порушення нового правила. Зазначається, що порушників нового закону чекає штраф в розмірі 425 грн.

Важливим уточненням в тексті нового закону є той факт, що ближнє світло фар можна і не вмикати тільки в тому випадку, якщо в комплектації авто є фари денного світла. Відомо, що такий тип фар автоматично запалюється одночасно з початком роботи двигуна автомобіля.

Другие новости