ПоддержатьУкраїнська

«Агрорейдерка Софієнко разом із ексрегіоналом Пеховим уникли відповідальності за свої злочини», — адвокат

StopCor
StopCor

StopCor

«Агрорейдерка Софієнко разом із ексрегіоналом Пеховим уникли відповідальності за свої злочини», — адвокат

Не впійманий — не крадій. Про це точно знає агрорейдерка Леся Софієнко та її цивільний чоловік Володимир Пехов. Саме таким чином, не підписуючи заяв, їм вдалось уникнути відповідальності. Таке 9 липня під час круглого столу на тему «Бізнес під прицілом: чому українському бізнесу дедалі частіше загрожує небезпека?», що відбувся у пресцентрі «Стоп корупції», заявив Максим Кропивницький.

 Максим Кропивницький Фото:СтопКор

«Щодо агрокомпанії агрогрупи «Агрейн» було порушено дві кримінальних справи 2014 та 2015 рр. Що цікаво – обидві справи було відкрито через так званих підставних осіб. У 2014 році від сторонньої людини, яка начебто почула про злочин від Володимира Пехова, який на той час був народним депутатом від «Партії регіонів», було порушено кримінальну справу. У 2015 році адвокат Зубченко дізналась про злочини від пані Софієнко, пішла до правоохоронних органів та написала заяву. Протягом 15 хвилин її заява була зареєстрована та внесена до реєстру. Як наслідок – обидві справи було закрито через відсутність складу злочину, але залучити до відповідальності осіб, що подавали заяви, неможливо. Пані Софієнко та її цивільний чоловік Володимир Пехов уникли відповідальності, оскільки не підписували заяв, також їх не попереджали про кримінальну відповідальність. Необхідно змінити кримінальний кодекс, ст.383, та кримінально-процесуальний кодекс, ст.214, щоб виключити можливість відкриття кримінальних справ через підставних осіб, а якщо вже ці справи висунули на розгляд, то потрібно, щоб ці представники також несли відповідальність за подачу таких заяв», – наголосив адвокат АО «Лекс Альянс».

 Фото:СтопКор

За його словами, обшуки компанії та її співробітників відбувалися максимально цинічно, щоби показово деморалізувати співробітників. Проводилися масові обшуки в офісах підприємств в усіх регіонах України, більш ніж у 12 областях, за місцем проживання посадових осіб та співробітників підприємств – у 6 областях. Все це проводилося рано-вранці, починаючи з шостої ранку.

«Просто для морально-психологічного тиску, аби таким чином принудити до співпраці з рейдерами. Але що цікаво, техніка поверталася, її навіть не обшукували, вона просто відлежувалась і її, як і документи, повертали. І для чого, ми усі з вами розуміємо», – зазначив Кропивницький.

Він нагадав про агрорейдерство, до якого причетна Леся Софієнко, бізнес-партнерка українського ексміністра агрополітики та продовольства Миколи Присяжнюка, ексдружина кримінального авторитета зі Львова, у вбивстві якого її навіть звинувачували. За часів Януковича пані Софієнко мала намір ввійти до агропромислового комплексу як інвестор. Це дало їй юридичне підґрунтя закидати підприємства позовами до суду. Втім, за словами самих бізнесменів, свої ж корпоративні обов’язки Софієнко не виконала. Замість цього – влаштувала справжні маски-шоу на підприємствах і в оселях партнерів по бізнесу.

 Одіозна агрорейдерка Леся Софієнко неодноразово фігурувала в розслідуваннях ''СтопКору''

Схожа історія відбулася з «Росток-Холдинг», де Софієнко разом із спільником Яковом Грибовим нібито була замовником озброєного нападу.

Другие новости