ПоддержатьУкраїнська

Активісти звинувачують столичну поліцію у «кришуванні» піщаних нелегалів із Голосієва

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти звинувачують столичну поліцію у «кришуванні» піщаних нелегалів із Голосієва

Поліція покриває нелегальний видобуток копалин у столиці? Буквально за кілька місяців на державній землі утворився котлован на кілька гектарів. У Голосієві діє незаконна копанка, з якої вивозять піску на мільйони гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=9lM9cailKF0

У Голосіївському районі на ділянці в 17 га орудує компанія «СОБІ». За інформацією депутата Київради Ігоря Мірошниченка, пісок вивозять безконтрольно – без будь-яких дозвільних документів і без перешкод з боку правоохоронців. На очах у міського голови, депутатів і громади крадії наживаються на мільйони гривень.

Проти нелегальної копанки виступили «СтопКор» та Асоціація видобувачів піску. «Київблагоустрій» мав знести незаконно встановлений паркан, але так цього і не зробив. Натомість копи почали затримувати представників громадськості.

 «Київблагоустрій» досі не зніс незаконно встановлений паркан Фото: СтопКор

Активісти стверджують: поліція вже не вперше стає на бік піщаних нелегалів. «СтопКор» вже подав відповідні заяви до ДБР та прокуратури. Якщо провину злочинців доведуть, їм загрожує кілька років ув’язнення.

Та хто керує піщаними нелегалами та чому поліція дозволяє це робити? Дивіться вже незабаром на каналі «СтопКору» нове розслідування «Крадій піску без гальм».

Другие новости