ПоддержатьУкраїнська

Антикорупціонери звернулися до ВККСУ та ДСА щодо справи дружини дніпровського судді-олігарха

StopCor
StopCor

StopCor

Антикорупціонери звернулися до ВККСУ та ДСА щодо справи дружини дніпровського судді-олігарха

13 липня активісти ВГО «Стоп корупції» звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України та Державної судової адміністрації України щодо спроби дружини судді Костянтина Дружиніна за допомогою впливового чоловіка відсудити базу відпочинку «Дубравушка».

 Фото: СтопКор

«Був на прийомі у ВКССУ. Спілкувався із представником, тож ми донесли всю інформацію щодо ситуації з Дружиніною. У разі подання документів на переатестацію наше звернення врахує комісія», – розповів активіст Володимир Циганов.

Він також повідомив, що коли передавав звернення у ДСА, то там пообіцяли відреагувати на ситуацію відповідно до повноважень.

 Фото: СтопКор

Як повідомляв «СтопКор» раніше, за даними активістів, дружина одного з найбагатших суддів Дніпра фабрикує справу, щоб «віджати» базу відпочинку.

Нагадаємо

У 2011 році Дружиніна разом із чоловіком віддала базу відпочинку як заставу в банку. Адже до цього родина взяла кредит, який не виплачувала. Згодом жінка відмовилася від прав на базу й історія, здавалося б, вичерпалася. Банк продав підприємство іншому власникові, який почав вести там господарську діяльність та розвивати її.

У червні 2021 року Дружиніна вирішила заявити права на базу, до якої вже 4 роки не має відношення. Слідчий у справі просив у суду накласти арешт на комплекс, заблокувавши тим роботу бази відпочинку. При цьому здійснюється спроба зупинити роботу підприємства саме тоді, коли стартував сезон.

З цього питання розпочалися суди. Причому, за даними активістів ВГО «Стоп корупції», справу мав розглядати інший суд.

«Індустріальний суд не мав розглядати цей позов, адже була порушена підслідність за територією розміщення відділу поліції, де розглядали скаргу», – повідомив правозахисник Максим Томілов.

Зазначимо, за даними ресурсу 056.ua, подружжя Дружиніних входить до списку найбагатших суддівських родин Дніпра.

Зокрема, вони можуть похизуватися нерухомістю, щоправда, записаною частково на інших людей, а також автівками BMW 520 2012 року випуску та Porsche Cayenne 2013 року. Сама Тетяна також полюбляє дорогі годинники та володіє Rolex і Hublot із середньою вартістю виробника від 12 до 40 тисяч доларів.

 

Другие новости