ПоддержатьУкраїнська

Без звітності й податків: структури "Інваспорту" за рік засвоїли понад 350 млн грн з бюджету

StopCor
StopCor

StopCor

Без звітності й податків: структури 'Інваспорту' за рік засвоїли понад 350 млн грн з бюджету

Нелюдські умови праці й проживання, копійчана зарплата, репресії до незгідних – члени Українського товариства глухих на умовах анонімності розповідають про численні утиски з боку керівництва організації. Однак навіть не мають змоги самостійно звернутися до правоохоронців. Як у глухих в прямому сенсі віджимають все, що їм може належати? Дізнавався Артем Поліковський.

https://www.youtube.com/watch?v=CIcRgxtBezU&t=444s

Ще одна схема – максимально цинічна. Якщо члени товариства глухих хочуть, до прикладу, продати свою квартиру, їм мають допомагати в цьому сурдоперекладачі все того ж УТОГ. Інформація швидко передається представникам напівкримінальних кіл. Які потім погрозами змушують інвалідів продати свої квадратні метри за заниженою ціною конкретним покупцям.

Як розповідають інсайдери, це стосується не тільки нерухомості, а й будь-чого цінного.

Зазначимо, окрім УТОГ, держава також напряму фінансує такі організації інвалідів, як Національна асамблея людей з інвалідністю (керівник – Валерій Сушкевич, очолює організацію з 2001 р.), Українське товариство сліпих (керівник – Владислав Більчич, очолює організацію з 1994 р.), Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України (керівник – Василь Назаренко, очолює організацію з 2002 р.).

Голова УТОГ Ірина Чепчина Фото з відкритих джерел

Дехто з цих керівників, на думку експертів, також може мати відношення до розкрадання бюджетних коштів у величезних розмірах.

Головний бенефіціар непрозорої схеми фінансування – "Інваспорт" і пов’язані громадські об’єднання, які цю структуру заснували. Лише у 2020 році "Інваспорт" одержав і засвоїв 351 млн гривень бюджетних коштів без жодних податків.

Ми продовжимо стежити за діяльністю Українського товариства глухих, а профільні органи просимо якнайшвидше провести аудит діяльності УТОГ.

Аби не пропустити нові розслідування "СтопКору", підписуйтесь на наш ютуб-канал та сторінку у ФБ. Та, якщо вам стали відомі факти корупції або зловживань посадовців — звертайтеся на нашу гарячу лінію.

Другие новости