ПоддержатьУкраїнська

Бізнес-ігри довкола тендерів ЧАЕС загрожують новою катастрофою

StopCor
StopCor

StopCor

Бізнес-ігри довкола тендерів ЧАЕС загрожують новою катастрофою

Чорнобиль може знову опинитися на порозі нехай і локальної, та все ж таки катастрофи – цього разу через налагоджене корупційне павутиння, штучно розіграний тендер та компанію, що перебуває на межі банкрутства, виводячи кошти в офшор у Белізі. Кому довірили надскладні й небезпечні роботи з демонтажу над 4 реактором Чорнобильської АЕС та чим це загрожує – дивіться в ексклюзивному сюжеті Асі Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=-wooCosfICs

За поясненнями знімальна група «СтопКору» звернулася із запитом до компанії БК «Укрбудмонтаж», утім відповіді не отримали жодної.

Саме держспецпідприємство «Чорнобильська АЕС» Держагентства з управління зоною відчуження від коментарів на камеру також відмовилось, утім надіслало письмову відповідь на запит. За їхніми словами, 2 мільярди гривень на демонтажні роботи ще не перерахували.

Проте від дій або бездіяльності цієї компанії залежатимуть життя цілком конкретних людей. Від КПП «Дитятки» до села Іванків 34 кілометри. У разі інциденту вони першими потраплять під удар. Але про демонтаж тут не чули.

 Багатомільярдний тендер від ЧАЕС виграла компанія з орбіти ''Укрбуду''

«Дивіться, політика зони відчуження побудована так, щоб місцеві мешканці взагалі не знали нічого про демонтаж. Там дуже великі кошти в зоні відчуження, там дуже комфортно деяким людям. Зона відчуження – настільки закритий режимний об'єкт, що вони не доносять інформацію навіть до влади», – наголошує депутат Іванківської сільради Олег Береговий.

Зі свого боку «СтопКор» продовжує слідкувати за перебігом подій довкола ЧАЕС та «Укрбуду».

Другие новости