ПоддержатьУкраїнська

Чи піде Генпрокурор на поводі у криворізьких наркодилерів та оліграхів через прокурора Рижкова?

StopCor
StopCor

StopCor

Чи піде Генпрокурор на поводі у криворізьких наркодилерів та оліграхів через прокурора Рижкова?

Керівник Криворізької місцевої прокуратури №3 Олег Рижков, а за сумісництвом – фігурант журналістського розслідування, навідається в Офіс генпрокурора задля проходження перевірки на кваліфікацію. Про це «СтопКору» стало відомо з власних джерел.

 Ілюстрація: СтопКор

За попередніми даними, Рижков вже цієї п’ятниці проходитиме співбесіду в Офісі генпрокурора. Від рішення Офісу залежить чи залишиться корупціонер на посаді. Невже Генеральний прокурор в черговий раз піде на поводу у криворізьких наркодилерів і олігархів, призначивши нечистого на руку Рижкова з його свитою та не залишивши за собою шанс щось змінити в місті Президента? Тут власне і постає питання необхідності призначити на керівні посади фахівців, які не загрузли в корупційних криворізьких інтригах.

Зокрема, за даними журналістки «СтопКору» Наталії Дігтяр, у Кривому Розі Рижков відомий як один із «сірих кардиналів» міста. Інсайдери запевняють: він відкрито лобіює інтереси своїх друзів та колег на керівні посади в інших місцевих прокуратурах (йшлося про його заступника Карленка та прокурора Бурчика, який за сумісництвом є кумом Сергія Лисаченка зі столичної прокуратури).

«Рижков вже більш як 20 років працює в органах прокуратури. За цей час він зумів налагодити стосунки з різними угрупованнями міста. У тому числі і роботу борделів, і наркотрафік, і кришування роботи незаконної металобази, і обмін валюти. Взагалі вся життєдіяльність бандитських угрупувань міста – він до неї причетний», – розповідає інсайдер у сюжеті.

Журналісти виявили, що Рижков живе доволі заможно, хоча основне майно записане на маму-пенсіонерку.

https://youtu.be/8hXsvVLWoMc

Згідно з декларацією, у самого Рижкова — крихітна квартирка на 35 квадратів. Майже така ж, а також ще одна вдвічі більша – у власності дружини. Однак живе подружжя у розкішному пентхаусі. Йдеться про двоповерхові апартаменти в елітному ЖК. Площа – понад 160 квадратів. Приблизна вартість – 2 млн грн. І усе це – мамине, як і дві дорогі автівки. Мама Рижкова, до речі, до самої пенсії теж працювала в прокуратурі. А ще вона орендує рекреаційну базу на березі річки Інгулець. Територія під суворою охороною. Власний пірс та пляж – усе для відпочинку від прокурорських буднів.

 Фото: скриншот

Також мамі-пенсіонерці належать кілька торгових кіосків, а ще — низка приміщень у місті.

Дружина Рижкова – теж прокурор, тільки іншої прокуратури, №1 Кривого Рогу. 5 років тому проти неї порушили кримінальну справу за фактом підробки обвинувального акту. Сума хабаря складала близько 10-15 тис. дол. Із часом це провадження закрила прокуратура Дніпропетровської області.

Сам Рижков звісно що заперечує лобіювання інтересів Карленка та Бурчика, запевняючи журналістів, що це неправда.

Тож чи вдасться скандальному прокурору піднятися ще вище та сісти на тепле містечко вже в Києві?

Другие новости