ПоддержатьУкраїнська

Член ТСК з питань розслідування корупції в органах Держархбудконтролю виявився скандальним забудовником

StopCor
StopCor

StopCor

Член ТСК з питань розслідування корупції в органах Держархбудконтролю виявився скандальним забудовником

Нардеп від “Слуги народу” та столичний забудовник Андрій Стріхарський увійшов до складу Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України, яка мала би розслідувати корупцію в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (ДАБК). Чи може бізнесмен бути об’єктивним та працювати на користь держави, а не своїх будівельних компаній – розбирався “СтопКор”.

 Фото: Facebook/ Андрій Стріхарський

Парламентська ТСК з питань розслідувань фактів корупції органів ДАБК працює вже більше року, проте поки що її результати не надто помітні. Зокрема, у Києві продовжується хаотична забудова, активісти продовжують повідомляти про численні порушення, а забудовники зводити багатоповерхівки на землях зовсім іншого цільового призначення.

Примітно, що серед членів ТСК є такий собі Андрій Стріхарський. Ще до отримання депутатського мандату він потрапляє в безліч скандалів по махінаціям з документами та дозволами. Наприклад, історія з будівництвом багатоповерхівки на столичних Осокорках. Як пишуть “Наші гроші”, займатись оформленням та отриманням документів фірма, пов’язана зі Стріхарським розпочала лише після того, коли будинок вже був зведений. Йдеться про об’єкти на вулиці Завальна, які зводила компанія «Березнякижитлобуд».

 Фото: nashigroshi.org

Відомо, що Стріхарському належать такі компанії, як «Status Group», ТОВ «Укрпроектреконструкція» та вже згадувана ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Березнякижитлобуд», які займаються забудовою столиці не один рік. Останні дві фірми встигли засвітитися у “розпилюванні” тендерів, пише видання fakty.org.

Зазначимо, що після отримання депутатського мандату у 2019 році Стріхарський переписав свої компанії на інших осіб, але фактично продовжує керувати ними.

Ставши народним депутатом Стріхарський для своїх махінацій отримав ще більше можливостей. Він входить в тимчасову слідчу комісію по розслідуванні корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (ДАБІ).

Уявляєте, корупціонер який звик проводити махінації у будівництві починає розслідувати корупцію в органах контролю за цим будівництвом. Як кажуть щуку кинули у річку. І як результат ще один гучний скандал.

Зокрема, ДАБІ, корупційну діяльність якої розслідує «Слуга» Стріхарський, видає дозвіл на будівництво ЖК за адресою вул. Глибочицька, 79-97, в межах історичного ареалу столиці, хоча в Міністерстві культури і інформаційної політики, а також в Київській міськдержадміністрації підтвердили, що не погоджували виконання будь-яких робіт за цією адресою. А замовником будівництва зазначеного ЖК виступає Управління справами Апарату Верховної Ради, генпідрядником – компанія «слуги» Стріхарського «Status Group».

Махінації Стріхарського чисельні та різноманітні. Наприклад в Дарницькому районі на комунальних землях закладу освіти проводиться “Будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з торгівельними приміщеннями, об’єктами соціального призначення в складі багатофункціонального комплексу” за адресою: Харківське шосе, 210.

Проте, об’єкт більше схожий на житлові будинки. І навіть у паспорті будівництва вказано кількість квартир в цьому “спортивно-оздоровчому комплексі”, а саме 378.

 Фото: fakty.org

Проте, на цьому діяльність нардепа не спиняється. За даними ЗМІ, тепер він вирішив знищити унікальне виробництво – Київський завод “Імпульс” та забудувати його новобудовами.

Тож чи можна розраховувати на об’єктивність парламентської ТСК, враховуючи, що до її складу входять забудовники, в чиїх інтересах в першу чергу – розвиток власних підприємств та збагачення, а вже можливо десь на 10-му місці у списку пріоритетів – інтереси держави?

Зазначимо, ВГО “Стоп корупції” за останній рік направило до ТСК майже сотню звернень, в яких детально описувала порушення на столичних об’єктах. Проте у відповідь – самі відписки. Більше розкажемо у наступному матеріалі.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, мер Миколаєва відповів на вимогу Данілова не допустити відкриття російського магазина.

Другие новости