ПоддержатьУкраїнська

Чверть мільйона від «Укрзалізниці» розіграли на тендері попри заборону суду

StopCor
StopCor

StopCor

Чверть мільйона від «Укрзалізниці» розіграли на тендері попри заборону суду

«Золоте» паливо для національного перевізника: лідерами торгів на постачання паливно-мастильних матеріалів для «Укрзалізниці» на 250 мільйонів гривень стали компанії, чия продукція не відповідає держстандартам. Чому ж відсіяли інших претендентів? І хто краще «підмастив» УЗ? Розбиралася Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=9OyLeVPzT_w

«Ми бачимо, що таким чином відбувається зрізання конкурентів, щоб люди не могли туди зайти. Тобто зменшується коло учасників, тим самим нівелюється можливість конкурентної боротьби», – коментує Олексій Буйницький, директор компанії «КСМ-ТРЕЙД», якій «Укрзалізниця» відмовила на користь своїх «фаворитів».

 Компанію «КСМ-ТРЕЙД» неправомірно відсторонили від тендеру Фото: СтопКор

28 травня тендери все ж відбулися. За інформацією з системи «Прозоро», на торгах за першою закупівлею перемогла компанія «Корнет Холдинг» із пропозицією у 117 мільйонів гривень.

Другий тендер розігрувався серед тих же двох учасників. Але вже навпаки: виграло ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Хіл-Корпорейшн Юкрейн».

За словами аналітика руху «За чесні закупівлі» Анастасії Бондаренко, ці дві компанії мають порушення в тендерних пропозиціях, їхні тендерні пропозиції не відповідають вимогам та взагалі мали бути відхилені. Натомість замовник, попри численні порушення, допустив їх до аукціону та має намір підписати з ними угоди.

 Господарський суд Києва заборонив проведення закупівлі Фото: скрін

Проте найважливіше, що ці тендери в «Укрзалізниці» взагалі не мали проводити. Адже, за інформацією з реєстру судових рішень, 25 травня 2020 року Господарський суд м. Києва виніс ухвалу, якою на проведення закупівлі було накладено заборону.

Другие новости