ПоддержатьУкраїнська

Державне підприємство — на металобрухт: директора агрокомбінату у Пуща-Водиці упіймали на розкраданнях

StopCor
StopCor

StopCor

Державне підприємство — на металобрухт: директора агрокомбінату у Пуща-Водиці упіймали на розкраданнях

Звільнити не можна залишити. Громадські активісти вимагають звільнення з посади в.о. директора агрокомбінату у Пуща Водиці Анатолія Шинкаренка. Ідеться про розкрадання майна агрокомбінату. Антикорупціонери провели акцію протесту через дії чиновника під Фондом державного майна України. Саме у їхньому підпорядкуванні перебуває агрокомбінат.

Активісти вимагають звільнити директора Шинкаренка через корупцію Фото: СтопКор

"Ми передали до Фонду Державного майна України звернення, яке стосувалося розтрати на техніки, що була організована в.о. директора Державного підприємства "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця" Шинкаренком.

Так, 23.09.2020 року нами було зафіксовано вивезення майна підприємства в невідомому напрямку. На територію підприємства в’їхали фури та автокран, і почали завантажувати майно підприємства – а саме трактори та інший транспорт. В’їздом фур та кранів керував сам пан Шинкаренко", — розповідає активіст Олександр Омельченко.

Керівництву Фонду державного майна передали фактаж Фото: СтопКор
Під Фондом держмайна провели акцію через корупцію на агрокомбінату у Пуща Водиці. Фото: СтопКор.

Додамо, що журналістів та активістів тоді не допустили на територію ДП "Агрокомбінат "Пуща-Водиця", однак вони зафіксували вивезення цілих (комплектних) тракторів під виглядом металобрухту. Перед завантаженням не було проведено розагрегатування, тобто трактори і транспорт вивозилися із цілими двигунами, колесами та іншими агрегатами. Водії використовували рахунки, виписані ДП "Агрокомбінат "Пуща-Водиця", що свідчать про продаж металобрухту вагою 30000 кг компанії ТОВ "Пром ВДМ" (ЄДРПОУ 42255349).

За результатами акції до протестувальників вийшов представник служби зв’язків із громадськістю Фонду державного майна, якому активісти передали увесь фактаж.

Другие новости