ПоддержатьУкраїнська

Держпідприємство «Медичні закупівлі» віддало 4,5 млн грн фірмі-ноунейму без документів

StopCor
StopCor

StopCor

Держпідприємство «Медичні закупівлі» віддало 4,5 млн грн фірмі-ноунейму без документів

Малярні костюми замість захисту для медиків та інші тендерні фейли: аналіз документів ДП «Медичні закупівлі» свідчить, що умови торгів часто прописували під конкретних виробників. Чиї чиновницькі амбіції змушують українців віддавати останні гроші за безплатні послуги в державних лікарнях? Розслідувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=Brb5uqJesKY

Зокрема, тендерні вимоги подекуди містять нереальні строки постачання товарів, яким може відповідати лише учасник, що товар на складі має завчасно. Держпідприємство замовило голки для інфузій, які необхідно було поставити до 31 жовтня 2019 року, а аукціон призначено на 13 вересня. Тобто на постачання товару після підписання договору залишалося менш як місяць, що майже нереально для імпортного товару.

Необґрунтований вибір переможця ― ще одне порушення ДП під час закупівель для медзакладів.

ТОВ «Бадм», що виграло тендер на 4,5 мільйона, не надало відповідного сертифікату, який вимагав замовник, експлуатаційну документацію, яка підтверджувала б відповідність продукції технічним характеристикам, та переклад українською мовою сертифікату.

 4,5 мільйони віддали фірмі без документів Фото: скрін

Проте ДП знову ж таки не вважало ці підстави порушенням, аргументуючи це тим, що вони звернулися за роз’ясненнями до учасника та знайшли самостійно підтверджувальну документацію у відкритих джерелах (!) інформації.

І це, вочевидь, не весь перелік тендерів «Медичних закупівель», проведених із порушеннями.

Другие новости