ПоддержатьУкраїнська

«Джек» Хомяков та пірати УДП: під Мінінфраструктури активісти розповіли про корупцію в держустановах

StopCor
StopCor

StopCor

«Джек» Хомяков та пірати УДП: під Мінінфраструктури активісти розповіли про корупцію в держустановах

Активісти під Міністерством інфраструктури у Києві намагаються привернути увагу керівництва галузі до знищення Українського Дунайського пароплавства та до непрозорої кадрової політики керівника Олексія Хомякова. На листівках, що роздають представники громадськості, керівництво УДП представлене у вигляді головних героїв кінострічки «Пірати Дунайського флоту».

 Посадовців УДП прирівняли до героїв відомого голівудського фільму Фото: СтопКор

«У «головних ролях»:

Олексій Хомяков – виконувач обов’язків голови правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Усього за 4 місяці відзначився знищенням ключового департаменту УДП — служби експлуатації флоту, звільненням «незгодних» та сумнівними кадровими призначеннями на ключові посади в пароплавстві.

Андрій Кравцов — заступник в.о. голови правління. Працівники пароплавства знайомі з ним ще до призначення на підприємство. Фірми, інтереси яких представляв Кравцов, заборгували мільйони гривень і державному пароплавству, і приватним судноплавним компаніям.

Олександр Кравченко – вже працював в УДП. Тоді його кар’єра закінчилася гучним корупційним скандалом: УДП втратило 49% акцій в дочірній компанії в Німеччині. Правоохоронці щодо цього факту відкрили кримінальне провадження», – йдеться в інформаційній листівці.

 Кожному чиновнику знайшли роль Фото: СтопКор

Головні вимоги активістів:

— оприлюднити результати аудиту Дунайського пароплавства;

— розглянути численні звернення щодо конфлікту інтересів керівництва УДП;

— провести службове розслідування щодо вищезгаданих менеджерів УДП.

 Фото: СтопКор
 Активісти роздавали листівки біля Мініфраструктури Фото: СтопКор

Нагадаємо, кілька тижнів поспіль громадські активісти виходили під стіни Міністерства інфраструктури. Акцію підтримали співробітники українських підприємств. Люди вимагали звернути увагу на проблеми підпорядкованих відомству установ. Зокрема, йшлося про Українське Дунайське пароплавство з його «неефективним очільником Олексієм Хомяковим».

За словами учасників заходу, Хомяков не має відповідного досвіду роботи, не знає, як керувати компанією та що таке кораблі. Через неефективного керівника УДП залишається без розвитку, фінансових вкладень та ремонту.

Своєю чергою, гендиректор Директорату морського та річкового транспорту Ярослав Ілясевич пообіцяв «вивчити питання» щодо неефективного очільника УДП Хомякова.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом