ПоддержатьУкраїнська

Експарламентар від "Батьківщини" ховає вкрадені у держави мільйони на Кіпрі

StopCor
StopCor

StopCor

Експарламентар від 'Батьківщини' ховає вкрадені у держави мільйони на Кіпрі

У Дніпрі низку товариств, заявлених як гірничі та промислові підприємства, зареєстрували на одну адресу, але геть без офісів, та утворили багатомільйонний податковий кредит. Кінцевий бенефіціар всього цього майна – Євгеній Володимирович Коссов, брат колишньої дружини одіозного Ігоря Скосаря. Як ексдепутату вдалось приховати свої статки в бізнес-імперії, що існує лише на папері? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=w9yfzLd5B3Q

ТОВ "ЮМИН ГРУП", що належить пану Коссову, поєднує в собі додатково 8 компаній. Найцікавіші серед них – ТОВ "Любимівський гранітний кар’єр", ТОВ "Цветмет ЛТД" та ТОВ ІІ "Адресь".

Компанія "Цветмет ЛТД" займається видобуванням руд та інших кольорових металів. Тим паче, її податковий борг становить півтора мільйона гривень. А серед переліку засновників ще дві компанії: ТОВ ІІ "Кольорові метали" та – увага – уже знайома нам кіпрська компанія "ГАРБІЦА ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД".

За останні 12 місяців компанія провела від 40 до 45 операцій з офшорами, визнаними в Україні.

Не все так просто і з другою компанією-співзасновником ТОВ "Кольорові метали". Щодо цього підприємства порушено справу про банкрутство, та й не дивно: його податковий борг становить понад 17 мільйонів гривень.

А вишенькою на торті стала наступна інформація: співзасновником ТОВ "Кольорові метали" є підприємство, яким володіє знову ж таки кіпрська компанія, цього разу з іншою назвою – "ДАЛКБЕЙ ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД".

Та і це не все, серед співзасновників ще однієї компанії, якою володіє Євгеній Коссов, ТОВ ІІ "АДРЕСЬ", також фігурує кіпрська компанія "ДВС КОМПАНІ ЛІМІТЕД".

Причому ТОВ "АДРЕСЬ" зі свого боку є співзасновником ТОВ "Проско-ресурси", проти якої співробітники ДФС України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин та зловживання службовим становищем. Наразі щодо "Проско-ресурси" відкрито справу про банкрутство, а її податковий борг сягає майже 20 мільйонів гривень.

І на цьому офшорні компанії не закінчились. Так, ТОВ "ДВС КОМПАНІ ЛТД" є співзасновником фірми ТОВ "Новатор", знову ж таки пана Коссова.

Офшорні компанії пов'язані з Дмитром Візгаловим

Проаналізувавши всі кіпрські підприємства, журналісти виявили шокуючі факти: власниками чотирьох вищеперерахованих компаній, зареєстрованих на Кіпрі, є одні й ті самі особи, а саме Георг Кіроу та Марія Милона.

А директор одного з підприємств – другий чоловік ексдружини Ігоря Скосаря – Дмитро Візгалов.

Другие новости