ПоддержатьУкраїнська

Голову села Нові Петрівці, в якому розташоване Межигір’я, запідозрили у мільйонних «відкатах»

StopCor
StopCor

StopCor

Голову села Нові Петрівці, в якому розташоване Межигір’я, запідозрили у мільйонних «відкатах»

Новопетрівського сільського голову Вишгородського району Київської області Радіона Старенького запідозрили у відкатах на мільйони гривень. Про це активістам «Стоп корупції» повідомили місцеві жителі у громадській приймальні, яку організували антикорупціонери.

 Родіон Старенький Фото: ЛІГАБізнесІнформ

Зокрема, як стало відомо, сільська рада без проведення тендерів наймала підрядників на виконання ремонтно-будівельних робіт. У зв’язку із чим наприкінці 2018 року було відкрито кримінальне провадження №42018111200000954 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191ККУ, щодо підрядної організації та технагляду, які виконували роботу на замовлення сільської ради в 2018 році.

У рамках справи аналізом видатків бюджету села встановлено, що переважна більшість договорів підряду (надання послуг, закупівлі) укладались та укладаються без застосування тендерних процедур (свідомим униканням їх проведення) та з пов'язаними зі службовими особами сільської ради суб'єктами господарювання, такими як: ПП «ЛІК» (ЄДРПОУ 19485201), ТОВ «Житлошляхбуд» (ЄДРПОУ 34509026), ТОВ «Спецінжиніринг Постач» (ЄДРПОУ 39699116), ТОВ «Інжбудкомплекс» (ЄДРПОУ 30433844), ТОВ «Технобуд-ВТ» (ЄДРПОУ 34493650).

Внаслідок таких «узгоджених» незаконних дій створюються умови для неякісного виконання ремонтно-будівельних робіт, у тому числі і з заміною будівельних матеріалів на більш дешеві аналоги.

Таким чином службовими особами замовника та підрядників розкрадаються бюджетні кошти, що виділяються на вказані цілі, а неправомірна вигода в якості «відкатів» у розмірі 10-15 % ціни договору передається замовникам, зокрема і сільському голові Радіону Старенькому.

Зазначимо, відповідно до затвердженого бюджету на 2020 рік, видатки села складають 85,511 млн грн, у тому числі на реалізацію місцевих програм – у розмірі 54,071 млн грн. Розпорядник бюджету – Новопетрівська сільська рада. Основними статтями капітальних видатків бюджету села за 2019-2020 роки є проведення капітальних і поточних середніх ремонтів дорожнього покриття вулиць села, реконструкція вуличного освітлення, ремонти комунальних закладів, заходи з благоустрою села тощо.

У зв’язку із вищезазначеним активісти ГО «Стоп корупції» звернулись із офіційними запитами до Вишгородського відділу поліції ГУ НП у Київській області та до Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури області.

 Активісти звернулись із запитами до правоохоронних органів Фото: СтопКор

Нагадаємо, представники громадського руху «За чесні вибори!» почали моніторинг порушень виборчого законодавства в різних куточках України. Це масштабна ініціатива, яка діятиме під час усього передвиборчого процесу.

З інформацією про порушення звертайтесь за номером телефону: 044 578 0004

Другие новости