ПоддержатьУкраїнська

Гра в конкуренцію: хто виграє торги від департаменту охорони здоров’я Києва?

StopCor
StopCor

StopCor

Гра в конкуренцію: хто виграє торги від департаменту охорони здоров’я Києва?

Згідно із законодавством України, тендер має бути прозорим, публічним та контролюватися Антимонопольним комітетом. Та у сфері публічних закупівель, ніби у справжніх детективах, злочини творяться прямісінько у всіх на очах. Як у столичному ДОЗі наживаються на потребах хворих – дивіться у спецрозслідуванні Асі Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=DAPKDDQdtJ8

У 2018 році департамент охорони здоров’я Києва оголосив про проведення аукціону на закупівлю лікувальної суміші на більше ніж 370 000 грн. В аукціоні тоді взяли участь всього лише два учасники – товариство "БАДМ-М" та "Медфарком-центр".

Пропозиції обох компаній були майже однакові – трохи більше ніж 371 000 та майже 369 000 відповідно. Перемогу тоді здобув "Медфарком центр".

Пропозиції обох компаній майже не відрізнялись

Аналітик руху "За чесні закупівлі" Анастасія Бондаренко вважає такий розклад не чим іншим, як змовою.

"Можна сказати, що учасники дійшли згоди про те, що будуть брати участь разом у тій закупівлі завчасно. Тому що пропозиції були подані з мінімальною різницею у часі. Тобто півгодини чи година – це нереальне явище. У них була мінімальна різниця в ціні. Що також вказує на факт домовленості", – наголошує Анастасія.

Зауважимо також, що, переглядаючи документацію претендентів, можна знайти схожість в оформленні їхніх пропозицій. І, звичайно, не було зниження ціни. Отже, аукціон по суті відбувся формально, зазначає аналітик.

Нагадаємо, що за нинішньою керівницею Київського ДОЗу тягнеться досить довгий шлейф зі скандалів: зокрема, у 2014 році пані Гінзбург заарештували за те, що під час виборчої кампанії 2012 року вона змушувала головних лікарів агітувати на дільницях, розташованих в їхніх медустановах, за "Партію регіонів".

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации