ПоддержатьУкраїнська

"Кисільні береги" Броварського управління освіти – ідеальний відкат на шкільному харчуванні

StopCor
StopCor

StopCor

'Кисільні береги' Броварського управління освіти – ідеальний відкат на шкільному харчуванні

У лютому цього року управління освіти Броварської міськради провело чергову "чесну" закупівлю харчових продуктів. Сума тендеру не особливо вражає – всього лише 300 тисяч гривень, але є одне "але": посадовці від освіти та їхні друзі-бізнесмени нажилися на цьому тендері щонайменше на 150 тисяч – маємо майже "ідеальний" відкат з маржею в 50%!

Схема проста й до болю знайома: дві абсолютно "незалежні" компанії подали свої пропозиції та влаштували справжню "битву титанів".

''Кисільні береги'' Броварського управління освіти – ідеальний відкат на шкільному харчуванні

І коли настав час торгуватися, "Ясен" подумав, і не понижуючи ціни, здався "Руол Стандарту". З останнім і уклали договір на постачання крохмалю та киселю по 47 та 35 гривень за кілограм. І це при тому, що середньоринкова ціна цих продуктів – вдвічі менша.

''Кисільні береги'' Броварського управління освіти – ідеальний відкат на шкільному харчуванні

ТОВ "Руол Стандарт" уже не вперше провертає подібні фокуси: минулого року "СтопКор" розповідав про сумнівний "рибний" тендер від Броварського УОН, який ця компанія виграла з явним викривленням принципів чесної конкуренції.

А вже на початку цього року рухом "За чесні закупівлі" було викрито корупційну схему, за допомогою якої з тарілок школярів зникають продукти, а з бюджету – десятки мільйонів гривень. У цьому розслідуванні знову-таки фігурувала назва "Руол Стандарт": підприємство входить до трійки "лідерів" за кількістю додаткових угод.

Суперник "Руол Стандарту" за "кисільним" тендером – теж доволі цікава фірма. Державне мале підприємство "Ясен", яким керує Михайло Назарович Ждан, було учасником 20 закупівель, але не виграло жодної. При чому 12 разів суперником "Ясену" було саме ТОВ "Руол Стандарт". А 9 разів – ТОВ "Бекас", керівником якого є… знову ж таки Михайло Назарович Ждан. Зі свого боку ТОВ "Бекас" також 20 разів програвав торги "Руол Стандарту", як то кажуть – в одні ворота.

Нагадаємо, керівником УОН Броварської міської ради є пані Оксана Мельник, якій у січні цього року прокуратура Київської області вже вручила підозру в розтраті бюджетних коштів. Утім, сумнівні тендери на цьому не припинились. Тож "СтопКор" та рух "За чесні закупівлі" продовжують пильнувати за ситуацією в Броварах та знайомити читачів з учасниками схем незаконного збагачення у сфері держзакупівель.

Другие новости