ПоддержатьУкраїнська

«Лото уже не то»: хто кришує нелегальні гральні розваги на Київщині?

StopCor
StopCor

StopCor

«Лото уже не то»: хто кришує нелегальні гральні розваги на Київщині?

В Україні на гральний бізнес офіційно накладено табу вже протягом 10 років, проте для любителів гри з Фортуною досі існує безліч нелегальних та напівлегальних ігрових салонів та онлайн-казино. Чому попри вето на азартні розваги, вони доступні українцям? Хто заробляє статки на заборонених іграх? Та яке відношення до сумнівного грального бізнесу на Київщині має місцева громадська організація «Право і захист Васильківщини»? Дивіться в ексклюзивному розслідуванні Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=KAHpQxdb7yo

Містечко Васильків неподалік від столиці – справжній Лас-Вегас українського розливу. Проїхавши центральними вулицями, за лічені хвилини знімальній групі «СтопКору» вдалось нарахувати близько десятка гральних закладів. Серед них більшість під вивіскою «Лото Маркет».

В один з таких салонів наша команда вирушила, щоб переконатись, чи справді примітка «державна лотерея» під вивіскою відповідає дійсності.

Всередині приміщення – приглушене світло, жодних вікон, гучна музика та стійкий запах тютюну. Крім нас – ще двоє клієнтів.

 На центральній вулиці міста – безліч гральних салонів

Вводимо номер з чеку в комп'ютер. До речі, їх тут близько двадцяти. І вуаля – перед нами чималий вибір ігор, які ну зовсім не нагадують лотерею. Та сама картина – і в решті закладів, куди також навідалися медійники.

Примітним виявилося й те, що на кожному з комп'ютерів використовувалась одна і та сама ігрова платформа «Чемпіон», яка розроблена й широко використовується у Росії.

 Розробник платформи для ігор – російська компанія

Після зібраних фактів журналісти «СтопКору» направили запит до компанії М.С.Л. Саме вона володіє торговою маркою «Лото Маркет», тож і відповідає за діяльність цих закладів.

Цікаво, що на офіційному сайті М.С.Л. немає жодних адрес, за якими розташовані вже знайомі нам гральні клуби. Тому виходить, що хтось незаконно використовує бренд компанії.

Та відповідь компанії дала новий хід розслідуванню: «За інформацією нашої служби безпеки, по всій країні існує десь приблизно 2000 точок реалізації а-ля лотерейного продукту і вони називають себе МСЛ-івськими точками, але нічого спільного не мають з М.С.Л.», – зауважив віцепрезидент ТОВ «М.С.Л.» Євгеній Власенко.

Тож команда «СтопКору» провела масштабне розслідування, щоб дізнатись, кому насправді належить мережа закладів «Лото Маркет» у Василькові та хто їх кришує. І результати виявились неочікуваними. Адже місцеві жителі пов'язують з організацією азартних ігор не лише бізнесмена Василя Гедзика, який володіє підпільним клубом ігрових автоматів, а й тамтешню громадську організацію "Право та захист Васильківщини". За словами мешканців міста, саме активісти цієї ГО "прикривають" діяльність гральних закладів, а засновник організації – Руслан Суханов – є кумом Гедзика та сам має безпосереднє відношення до гральної індустрії.

Другие новости