ПоддержатьУкраїнська

Мороз на морозі: на Київщині представник елітного котеджного містечка захопив прибережну зону (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Мороз на морозі: на Київщині представник елітного котеджного містечка захопив прибережну зону (фото)

У селі Гнідин, що в Київській області, представник елітного котеджного містечка фактично захопив прибережну земельну ділянку біля води – її огородили парканом та розпочали там роботи. Про це з місця події повідомив правозахисник ВГО «Стоп корупції» Володимир Циганов.

 Фото: скриншот

«Ми помітили, що в генплані котеджного містечка є відведене місце під прибережну зону. Там розпочалися роботи. Очевидно, що планується пляж, причал та зона відпочинку. Проте відвідати місцину зможуть лише власники будинків у самому котеджному містечку. Згідно з законодавством України, будь-хто має право на вільний доступ до водойми. Таким чином, цей доступ було заблоковано для понад тисячі місцевих жителів та людей, що проживають по сусідству», – зазначив він.

За даними Циганова, облаштовувати місцевість взялась обслуговувальна компанія ТОВ «ОК «РІВЕР АЙЛЕНД», якою керує Микола Макаренко.

Активістам вдалося поспілкуватись із ним телефоном, проте Макаренко порадив звернутись із питаннями до їхнього юриста. Водночас відгороджена парканом прибережна зона не приватизована і не може такою бути, адже неможливо приватизувати ділянку, розташовану за менш ніж 100 метрів від води.

При цьому, як помітили активісти, щонайменше 3 будинки стоять на меншій до води відстані, тож відповідно виникають питання щодо законності їхнього розташування. Земельна ж ділянка, щодо якої виникли питання, на кадастровій карті позначена як вільна прибережна зона. Водночас на сайті з продажу нерухомості «Лун» ділянка визначена забудовником як «причал».

 Фото: скриншот

За даним фактом на місце події викликали поліцію. Утім, навіть разом із правоохоронцями активістам не вдалося пройти на територію котеджного містечка, щоб потрапити до води.

 Фото: СтопКор

«Приїхала поліція, тож ми написали заяву щодо перешкоджання проходу до води. За словами місцевих, за даним фактом вже було відкрито кримінальне провадження. Жителі також стверджують, що за всім стоїть такий собі Михайло Мороз, який раніше купив цю землю та почав на ній будувати», – наголосив Циганов.

 Фото: скриншот

Активісти навідалися до селищної ради Гнідина, проте голови ОТГ та землевпорядника на місці не було. Керівництва Бориспільської РДА на місці теж застати не вдалося, тому правозахисники залишили звернення. У поліції міста Бориспіль заяву від місцевих жителів правоохоронці так і не знайшли, тож представники громадської організації залишили заяву, правоохоронці ж пообіцяли їм уже завтра призначити слідчого у справі.

Настала реакція також від голови Золочівської ОТГ Олександра Лазаренка. Він запевнив активістів, що не допустить приватизації цієї землі та направить запит із питанням, на яких підставах здійснюється користування землею.

 Фото: СтопКор

Зазначимо, відповідно до інформації з сайту забудовника, один котедж у містечку коштує 500 тисяч доларів.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей