ПоддержатьУкраїнська

На Чернігівщині зерно за 40 млн грн вивезли з держпідприємства на приватний елеватор

StopCor
StopCor

StopCor

На Чернігівщині зерно за 40 млн грн вивезли з держпідприємства на приватний елеватор

Підробка документів, підкуп силових структур та психологічний тиск – на що не підуть «чорні рейдери», аби «віджати» землю та врожай? Після призначення директором держпідприємства Олег Піщенко найняв приватних охоронців і не пускає на територію господарства законних власників – представників агропідприємства «Батьківщина». Докладніше про це – у розслідуванні Наталії Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=zQ5V5mXhaFo&t=133s

«Правоохоронні органи постійно перевіряли, не було за що «зачепити» це господарство, а вони пішли через ГО, громадську організацію, нібито та звернулася щодо якихось фактів розкрадання. Прокурор негайно в той же день дає хід цій справі і пише до НААН з проханням відсторонити керівника», – розповідає директор фонду «Надія Сіверщини» Олег Дмитренко.

Далі у цій схемі розпочинається найцікавіше. Бізнес-партнера нардепа Павла Халімона призначають т. в. о. директора державного підприємства. І за допомогою правоохоронців та найманих «тітушок» не дають законним власникам збирати врожай.

 Попри заборону суду  врожай вивозять на приватний елеватор Фото: СтопКор

За посіви розгорнувся запеклий бій у судах. На зібране зерно наклали арешт та зобов’язали зберігати майно на території держпідприємства.

Та пан Піщенко заявив про псування озимини, і попри заборону суду дав команду вивозити врожай на приватний елеватор.

Головним фігурантом рейдерства Олег Дмитренко називає нардепа Павла Халімона, з яким фермер зустрічався кілька разів.

«Ми зустрічалися разом — Халімон і Селютін, і вони озвучили свої умови, що забрати врожай можна буде лише за 40 млн грн і далі працювати 50/50. Ми живемо не в якомусь бандитському світі, у нас є закон, є Конституція, і умови співпраці мають бути договірні. Всі ці «понятія», які запропонував мені народний депутат, не підходять», – наголошує пан Дмитренко.

Другие новости