ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині 20-мільйонний тендер на озеленення виграв друг заступника мера

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині 20-мільйонний тендер на озеленення виграв друг заступника мера

Дніпропетровщина – батьківщина чинного Президента. Чи не тому тамтешні можновладці відчувають вседозволеність? Як на батьківщині Зеленського посадовці віртуозно набивають власні кишені нашим із вами коштом і у скільки мільйонів жителям Кам’янського обійшлася звичайна трава? Розслідував Денис Гойко.

https://www.youtube.com/watch?v=LeUAwH13frw

Уже третій рік поспіль міжнародна компанія «Транспаренсі інтернешнл» презентує Рейтинг прозорості ста найбільших міст України. Він показує, наскільки міське керівництво чесне і відкрите перед громадянами. Торік у першу десятку стрімко увірвалося місто Кам'янське, а вже цьогоріч піднялося аж на другу сходинку. Але «прозорою» місцева влада виявилася лише на папері.

Адже, як вдалося з'ясувати «СтопКору, тутешній мер – пан Білоусов – завдяки корупційним схемам заробляє майже на всьому: від продажу землі та комунальної власності, до теплопостачання та скошування трави. А частину вкрадених коштів скеровує на передвиборчу кампанію, очевидно, щоб не втратити таке тепленьке крісло.

А найцікавішими є тендери Департаменту житлово-комунального господарства Кам'янського. Як бачимо, на озелененні цьогоріч не економили – з бюджету спрямували аж понад пів сотні мільйонів гривень.

З-поміж десятків тендерів виділяється один – викошування трави. Вартість цих послуг – майже 20 мільйонів гривень. Торги виграло ТОВ «СПЕЦ-ПРОЕКТІНВЕСТ». Його керівник – Андрій Рибальченко, за даними місцевої преси – близький товариш заступника мера Костянтина Сауся. А останній, до речі, є очільником КП «Благоустрій», співробітники якого, як ми побачили, насправді ці послуги і виконують.

 Вартість послуг – майже 20 мільйонів гривень Фото: скріншот

За «сотку» ошатного газону місто платить 128 гривень. Ми порівняли ціни з іншими подібними тендерами. І з’ясувалось, що у сусідніх регіонах цифри вдвічі нижчі. Виходить, що друзі Рибальченко і Саусь через підконтрольні фірми «накосили» у свої кишені понад 17 з половиною млн гривень «чистого» прибутку.

Щоправда, мер Білоусов, схоже, не в курсі цієї схеми. Чи вдає, що не в курсі: за його словами, на скошування трави цього року буцімто виділили лише 8 млн грн.

Другие новости