ПоддержатьУкраїнська

На землях Нацакадемії внутрішніх справ у Києві незаконно зводять житлові висотки

StopCor
StopCor

StopCor

На землях Нацакадемії внутрішніх справ у Києві незаконно зводять житлові висотки

Забудова в історичному ареалі Києва: чому на землях НАВС гуртожитки знесли, а замість них просто будують новий житловий комплекс? Та реконструкція під виглядом нового будівництва — це лише одна ланка з усієї корупційної схеми між усіма учасниками цього будівництва. Більше про це – у матеріалі Анни Закутської.

Знімальна група звернулася безпосередньо до ректора Академії Володимира Чернєя, тим більше в нього якраз був приймальний день. У голови вишу журналістка спробувала з'ясувати: чому в містобудівних умовах йдеться про реконструкцію, а зводять фактично новий ЖК.

Пан Чернєй запевняє: мається на увазі саме реконструкція «під житловий комплекс». Утім, якщо поглянути у документи уважно, можна побачити: під гуртожиток у новому комплексі відведено… аж дві квартири площею 64 та 83 квадрати. І це – з 25 тисяч і 30 тисяч кв. м в обох корпусах. Ось така щедрість.

 Анна Закутська звернулась до ректора НАВС Володимира Чернєя Фото: СтопКор

Користі від цієї «реконструкції» Національна академія внутрішніх справ мати не буде, впевнений юрист Олександр Босенко. Бо внаслідок усієї «спецоперації» матиме лише близько 150 квадратних метрів, які навряд чи на практиці можуть бути використані під гуртожиток.

У листі від академії вказано, що на Кудряшова 8-10, тобто там, де продають квартири на будь-який смак і за захмарною ціною, начебто плануються вбудовані гуртожитки. Однак менеджер у відділі продажу про таке чомусь навіть не чула.

 Під гуртожиток відвели лише близько 150 кв. м Фото: СтопКор

Зауважимо, для того, аби залучити інвестора для будівництва на державних землях, Кабінет міністрів затвердив відповідний порядок з найбільшим зиском для держави. Після того, як Кабмін дозволить будувати, має відбутися конкурс. А місто має отримати школи, садочки тощо.

«Якщо говорити про цей об’єкт, державі ніхто нічого не винен. З двох причин. По-перше, за договором ніякі квартири нікому не передаються. По-друге, взагалі у містобудівних умовах йдеться лише про реконструкцію», – коментує юрист.

Проте це не заважає менеджерам у відділі продажу ЖК «CITY HUB» хизуватися інфраструктурою, в яку забудовник насправді не вклав ані копійки.

Другие новости