ПоддержатьУкраїнська

НАБУ розслідує справу про розкрадання 200 мільйонів гривень з «Укргазбанку»

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ розслідує справу про розкрадання 200 мільйонів гривень з «Укргазбанку»

Національне антикорупційне бюро України продовжує з'ясовувати подробиці у справі «Укргазбанку». Про це стало відомо з офіційної відповіді на запит журналістів «Стопкору» про те, на якому етапі розслідування кримінального провадження.

 Фото: СтопКор

«За результатами розгляду інформуємо, що наразі досудове розслідування у вказаному провадженні триває. Водночас надати іншу інформацію щодо перебігу досудового розслідування не є можливим, у зв'язку з необхідністю збереження таємниці досудового розслідування відповідно до ст.222 КПК України», — повідомили в прес-службі НАБУ.

 В НАБУ запевнили журналістів, що розслідування триває Фото: скріншот

Упродовж 2015-2018 років «Укргазбанк» переказав майже 200 мільйонів гривень фізичним особам за інформаційні та агентські послуги, які насправді банку ніхто не надавав.

«Укргазбанк» виплачував фізичним особам-підприємцям мільйони гривень за залучення великих клієнтів. Для залучення підприємств, заводів, корпорацій банк користувався послугами так званих агентів, які мали шукати вкладників. Саме за це вони й отримали виплати.

Проте, як з'ясувалося, ніхто з цих так званих агентів не надавав інформаційних послуг банку.

З відкритих джерел стало відомо, що більшість із цих так званих агентів, фізичних осіб-підприємців, не має стосунку до банківської або страхової справи. А єдиним джерелом їхніх доходів як підприємців є ПАТ АБ «Укргазбанк».

Також рівень їхнього життя не відповідає доходам, офіційно отриманим від банківської установи.

Зі списку ФОПів, причетних до незаконного виведення майна з державного банку, який опублікували на інформаційному порталі «Вибір», журналісти «СтопКору» побачили прізвище дружини ексзаступника міністра юстиції Дениса Чернишова. Наталії Чернишовій «Укргазбанк» сплатив понад п'ять мільйонів гривень.

 Денис Чернишов Фото: Даниїл Павлов

Тому є підстави вважати, що до незаконної схеми з виведення грошей із державного банку може бути причетний ексзаступник міністра юстиції України Денис Чернишов. Він у 2015-2016 роках входив до правління «Укргазбанку» як радник і заступник голови, а з жовтня 2016-го до вересня 2019-го працював у міністерстві юстиції.

Після того, як Денис Чернишов звільнився з «Укргазбанку», він залишив тісні зв'язки з його представниками. Зокрема, з головою правління Кирилом Шевченком та заступником голови правління Олександром Ігнатенком.

Усі подробиці цієї справи незабаром можна буде дізнатися на Youtube-каналі в розслідуваннях «СтопКору». Не пропустіть!

Другие новости