ПоддержатьУкраїнська

Незаконні висотки й обурена громада: земельна комісія проінспектує Ірпінь

StopCor
StopCor

StopCor

Незаконні висотки й обурена громада: земельна комісія проінспектує Ірпінь

15 червня в місто Ірпінь на Київщині приїхала земельна комісія Ірпінської міської ради. Депутати перевірятимуть інформацію, що надійшла від місцевих жителів. Зокрема, йдеться про незаконні багатоповерхівки, які хоче звести забудовник за адресою вул. Чехова, 25.

 Фото: СтопКор

На земельних ділянках під індивідуальне будівництво наразі будують 4-5-поверхівки. При цьому об’єкти не мають інфраструктури, там не будують нових мереж каналізації, не збільшуються потужності електрики. Водночас відбувається зменшення обсягів постачання питної води.

Місцеві жителі об’єднуються в ініціативну групу і виступають проти незаконних забудов.

Нелегальне будівництво активісти ГО «Стоп корупції» зафіксували у листопаді минулого року.

За словами мера Ірпеня Олександра Маркушина, земельна ділянка перебуває в приватній власності. Проте поки що власник не звертався з питанням щодо зміни цільового призначення.

«Там не може бути п'яти- чи десятиповерхової забудови. У цієї зеленої зони є власник, який на сьогодні поки не звертався ні за містобудівними умовами, ні за зміною цільового призначення. Це приватна власність, і людина має право модерувати те, що за генпланом там дозволено. Там, де приватний сектор, там можуть бути таунхауси або дуплекси. Там, де багатоповерхова забудова – там може бути багатоповерхова забудова», – сказав він у коментарі кореспонденту «СтопКору».

 Фото: СтопКор

Зазначимо, місцеві жителі продовжують виступати за збереження зелених зон у місті, які хочуть забудувати. Крім того, вони вимагають збудувати дитячий садочок та забезпечити споруди принаймні інфраструктурою, чого поки що не гарантує забудовник.

Другие новости