ПоддержатьУкраїнська

Нова влада – старі схеми: на сміттєвому полігоні у Старих Петрівцях виявлено чергові порушення (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Нова влада – старі схеми: на сміттєвому полігоні у Старих Петрівцях виявлено чергові порушення (фото)

8 квітня неподалік від села Нові Петрівці, що у Київській області, журналісти побачили вантажівку, водій якої, не маючи відповідних документів, скинув сміття на сміттєзвалище. Про це з місця події повідомив кореспондент «СтопКору».

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

«Була затримана машина, яка, не маючи документів, скинула сміття. Сюди викликали СОГ та місцевих депутатів. Коли поліція прибула на місце, була сформована та написана відповідна заява. Крім того, приїхали також місцеві депутати – у ролі представників екологічної комісії», – розповів він.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

За словами кореспондента, місцеві підозрюють у хабарництві завідувача полігону Василя Олексієнка. Мовляв, той бере кошти в обмін на дозвіл вивантажувати сміття, не маючи при цьому відповідних дозволів.

«Сьогодні журналісти «Звільнимо», спіймали на гарячому вантажівку, яка за 500 грн скинула сміття, а гроші за це отримала посадова особа КП «Комунальник» Василь Олексієнко. Журналісти викликали поліцію та задокументували цей корупційний злочин.

Наразі чекаємо 24 години, щоб побачити, чи внесе поліція Вишгородського району до ЄРДР відомості про цей злочин керівництва КП «Комунальник». До цього керівником КП «Комунальник» 10 років був Олександр Мартиненко, який спричинив стихійне лихо, у районі якого журналісти «Звільнимо» ловили на крадіжці ПЕТФ зі сміттєзвалища. Наразі за цим епізодом триває кримінальне розслідування», – наголосив він.

Зазначимо, сміттєзвалище належить комунальному підприємству «Комунальник», яке перебуває в підпорядкуванні Вишгородської районної ради.

Новим керівником КП «Комунальник» нещодавно став Дмитро Василевський. Він пообіцяв громаді, що в нього буде нульова толерантність до корупції і що він буде боротися з забрудненням довкілля. Минув місяць після його призначення, проте потік сміттєвозів збільшився в декілька разів. При цьому полігон уже заповнений на 100%, а гроші від захоронення пішли не в бюджет громади, а в кишені керівника.

 Розміри сміттєзвалище вийшли за межі дозволеного Фото: СтопКор

Як повідомляв «СтопКор» раніше, на Київщині, неподалік від села Нові Петрівці, людям заважає жити сміттєзвалище, сморід від якого шириться на всю округу, а фільтрат, ймовірно, потрапляє у криниці.

Другие новости