ПоддержатьУкраїнська

Обікрав, замовив вбивство й утік: бізнесвумен Русаліна розкрила подробиці замаху на неї

StopCor
StopCor

StopCor

Обікрав, замовив вбивство й утік: бізнесвумен Русаліна розкрила подробиці замаху на неї

Людина Володимира Гаркушина – Віталій Гринюк приходив до Миколи Петренка з проханням додати грошей на замовне вбивство президентки групи компаній та мецената Людмили Русаліної. Кілер визначив ціну у 100 тисяч доларів, яка для замовників виявилась зависокою. Дещо згодом партнер Русаліної Петренко, до якого ймовірно приходив замовник, розповів про цей візит, після чого написав заяву. Про це під час пресконференції 11 червня у пресцентрі «Стоп корупції» розповіла адвокатка жінки Олена Фролова.

 Русаліна офіційно заявила про тиск на неї Ілюстрація: СтопКор

«Після численних загроз та побиття Русаліної на очах у дітей, було відкрито кримінальне провадження. Досудове розслідування зупинилось. Наші опоненти вживають різних заходів задля присвоєння майна (Русаліної, ред.). Є факт крадіжки на її підприємстві дружиною Гаркушина, є факт викрадення та привласнення коштовного автомобіля. Опоненти не зупиняються – продовжують надходити СМС із попередженнями. Ми ж продовжуємо звертатись у правоохоронні органи, проте не бачимо результату», – наголосила адвокат Русаліної Олена Фролова.

Окрім свідчень Петренка, Русаліна отримала відео від незалежного розслідувача, який нібито зафіксував розмову у громадському місці Віктора Гринюка із деким Володимиром Відішем.

У відео йдеться, що чоловіки домовились між собою щодо ймовірного здійснення замовного вбивства. Гринюк нібито сказав фразу «тварюки мають подохнути», на що Відіш йому відповів «не хвилюйтесь, все буде, як домовились, після виборів зробимо».

 Свідчення Петренка

Після цих подій у 2018 році Гаркушину було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством). Згодом у зв’язку з переховуванням від органів слідства його оголошено у розшук.

Сама Русаліна на пресконференції заявляє: погрози продовжуються. Ба більше! Проти неї планують ініціювати замовні кримінальні провадження. Попри те, що жінка виграла всі суди, терпіла 3 роки переслідувань, на сьогодні вона продовжує отримувати інформацію про те, що проти неї готується замовна справа, головна мета якої – ув'язнити жінку в СІЗО. Усе це через бажання колишнього чоловіка і його подільників відібрати якщо не весь, то принаймні половину бізнесу. Причому, коли вони познайомились, бізнес Русаліної працював щонайменше 10 років.

 Русаліна зробила офіційну заяву для ЗМІ Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

«Гаркушин прийшов в мою компанію простим менеджером і, приділяючи мені знаки уваги завоював мою довіру. Я полюбила його щиро та стала його дружиною. Народила йому двох дітей. Через 12 років спільного проживання я дізналась, що він веде подвійне життя, має другу родину – і фактично, і юридично. Коли мені це стало відомо, я сказала, що наші стосунки продовжуватись не можуть, проте у нас двоє дітей і нам потрібно обговорити, як ми будемо їх виховувати і жити далі. Я була вбита, коли почула, що його цікавить мій бізнес і на його думку, половина мого бізнесу та майна мають належати йому. Я заявила, що почала свій бізнес у 90-му році, за 10 років до того, як він з’явився менеджером в моїй компанії і зовсім несправедливо виконувати його вимоги. Я почула, що якщо я не виконаю його вимоги добровільно, то мене просто закопають», – розповіла вона.

 Фото: скріншот

Зазначимо, одружились Русаліна та Гаркушин у 2006 році. У шлюбі народились двоє дітей. Як пізніше з’ясувалось, чоловік на час реєстрації шлюбу, був одружений з іншою жінкою.

У 2017 між парою стався конфлікт і Гаркушин побив жінку на очах у дітей та їхньої няні. При цьому чоловік вимагав передати йому будинок Русаліної та 2 мільйони доларів США з погрозою насильства, вбивства та побиття.

В цей же період (у відсутність Русаліної в Україні) спільниками Гаркушина – Гринюком В.В. та Гринюком В.Р. було фізично захоплено її будинок та вивезено цінне майно.

За наслідками погроз та вимаганням, за заявою бізнесвумен відомості щодо неправомірних дій Гаркушина та Гринюків були внесені до ЄРДР.

Весною 2019 року Русаліній стало відомо від свого бізнес-партнера Петренка, що приблизно у серпні 2017 року до його офісу з’явився Віталій Гринюк з пропозицією фінансувати вбивство бізнесвумен. Гринюк повідомив Петренка, що він вже підшукав виконавців, але не вистачає грошей для оплати їхніх послуг. Потрібна була сума близько 100 тисяч доларів США. За цю суму, за його повідомленням, буде здійснено «фізичне знищення Русаліної Л.В.». Після чого Гаркушин отримає спадщину на себе та на дітей і поверне всім борги, не забувши тих, хто йому допомагав, і тих, хто йому заважав.

 Партнер Русаліної Петренко дав свідченння

У 2017 зі складських та офісних приміщень ТОВ "ПЕТРУС-АЛКО" у Вінниці група осіб, діючи за вказівкою Гаркушина, за попередньою змовою, привласнили майно компанії. Щодо цього було відкрито кримінальне провадження.

Це не єдина крадіжка. За словами адвокатки Русаліної, Гаркушин із поплічниками окрім грабунку фірм викрали коштовний автомобіль, зброю та інше.

У 2018 Гаркушин спробував викрасти їхню спільну дитину. Згодом Обухівською РДА було видано висновок про доцільність проживання дитини з матір’ю.

В цьому ж році було скасовано актовий запис про шлюб Русаліної та Гаркушина, адже з’ясувалось, що чоловік на час заключення шлюбу з Русаліною перебував у шлюбі з іншою жінкою.

1 червня 2018 року Гаркушину повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством). Згодом у зв’язку з переховуванням від органів слідства його оголошено у розшук.

 Деякі листи з погрозами Русаліній приносив Кур'єр

У 2019 Гаркушина вироком Суворовського районного суду м. Одеси засуджено за ст. 191 (Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 366 (службове підроблення) КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права зайняття розпорядницькою та господарською діяльністю на 3 роки.

Нещодавно на телефон Русаліної надійшло СМС у якому невідома особа попереджає про те, що її партнер по бізнесу Микола Миколайович домовився в прокуратурі та СБУ щодо відкриття відносно неї кримінальної справи з подальшим арештом та звинуваченням у зберіганні заборонених речей.

 Русаліну попередили про наміри Гаркушина

Станом на сьогодні жінка заявляє, що вона може стати фігурантом «замовних» кримінальних проваджень, кінцевою метою яких є рейдерське захоплення майна та бізнесу, в межах яких заплановано взяти її під варту, примусити «зізнатись у вчинених злочинах» та в подальшому фізично усунути.

Зазначимо, Людмила Русаліна – громадський діяч, меценат, підприємець, почесний консул Республіки Сьєрра-Леоне в Україні.

За словами Ігоря Коржа, який спільно з Русаліною займався благодійністю, частину своїх прибутків жінка завжди витрачала на добрі справи.

 Фото: СтопКор

«Русаліна – не лише успішна бізнесвумен. Вона ще й засновник благодійного фонду «Разом». Упродовж довгих років вона підтримує такі проекти, як фестиваль для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні», Всеукраїнський проект арт-реабілітації для дітей із прифронтової зони «Україна очима дітей АТО», спільні з Мариною Кінах благодійні заходи для дітей з особливими потребами, численні всеукраїнські та міжнародні фестивалі юних талантів – «Країна щасливих дітей», «Надія Нації», «Міні Міс і Містер України», «Світ талантів», «Святкова подорож зими».

Також, спільно з нашим фондом «Мистецька ініціатива» ми проводимо ряд заходів з допомоги дітям, які лікуються в «Охматдиті». Це і 500 донорів, яким також допомагають продуктами. Те ж, що відбувається з Русаліною може статись із кожним з нас», – зазначив він.

Другие новости