ПоддержатьУкраїнська

"Підпис покійника" – у Марганці прокурор висунув підозру померлому чоловікові, на якій той нібито поставив підпис

StopCor
StopCor

StopCor

'Підпис покійника' – у Марганці прокурор висунув підозру померлому чоловікові, на якій той нібито поставив підпис

Під час аналізу та перевірки інформації у відкритих реєстрах активісти марганецького підрозділу "Стоп Корупції" виявили деякі цікаві факти у справі про конфіскацію близько 5 тонн незаконного спирту, акцизних марок та партії цигарок.

Вони з'ясували, що у 2014 році працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили алкогольне підпілля у гаражі приватного будинку одного з підприємців міста Марганець. Після проведення обшуків у зловмисників було вилучено близько 5 тонн спирту, підроблені акцизні марки та блоки цигарок.

''Підпис покійника'' – у Марганці прокурор висунув підозру померлому чоловікові, на якій той нібито поставив підпис

Ця справа разом із речовими доказами була передана до місцевих правоохоронних органів.

Однак, за словами активістів, під пильним контролем слідчих поліції речові докази почали потрохи танути – одну частину продали тому самому підприємцю за гроші, все інше майно пішло на продаж мешканцям міста.

Та саме цікаве у цій справі починається далі – на засіданні суду прокурор Ноздрін виступив із проханням закрити справу у зв'язку зі смертю підозрюваного – Лук'яненка Василя Михайловича.

Тоді суд встановив, що підозра сфальсифікована та виписана померлій людині й відмовив в закритті справи, яка була направлена на доопрацювання прокурору.

Щоправда, на цьому все й закінчилось і наступила тиша. Ніхто не був притягнутий до відповідальності ані за контрабанду спирту, ані за фальсифікацію справи.

Активісти обурені цією бездіяльністю правоохоронних органів, саме тому вони офіційно звертаються до правоохоронців із вимогою розслідувати дану справу і покарати у ній винних.

Другие новости