ПоддержатьУкраїнська

Пірати "Золотої затоки": хто кришує браконьєрів на березі річки Коник?

StopCor
StopCor

StopCor

Пірати 'Золотої затоки': хто кришує браконьєрів на березі річки Коник?

Втратили береги: нахабність піщаних браконьєрів у столиці не знає меж. Минулого місяця правозахисники зафіксували підозрілу активність на річці Коник, де працювали два земснаряди. Наскільки масштабними є ці роботи? Та хто покриває діяльність нелегальних намивачів? З’ясовувала Наталія Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=Widx0ubFx_0

Дроти зафіксованої техніки привели журналістів "СтопКору" до сусіднього котеджного містечка під назвою "Коник". Та побачити все ближче виявилось неможливим, адже селище пильно охороняється.

Напередодні знімальна група домовилася з рієлтором про огляд, однак охоронець впізнав нашу журналістку і зустріч раптово скасували – без пояснення причин.

Тож медійники вирішили зняти масштаби незаконного піщаного бізнесу із повітря.

Коптер журналістів було збито

Чи не одразу після запуску коптера до знімальної групи під’їхали два чоловіки. Один з них, засновник кооперативу "Золота затока" Юрій Паламарчук, вимагав зупинити зйомку.

Після відмови журналістів звучить ось ця фраза: "Саш, пусть снимут сейчас" (охоронець). Після цього чоловік ймовірно щось комусь пише. Одночасно із цим коптер медійників перестає слухатися.

За хвилину дрон впав на дерево. Тож є всі підстави вважати, що після команди "зніми дрон" було застосовано заборонену в Україні зброю.

Другие новости