ПоддержатьУкраїнська

Поліція Київщини стала на захист місцевих мешканців через зловживання власників свинокомплексу

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція Київщини стала на захист місцевих мешканців через зловживання власників свинокомплексу

Місцеві жителі села Перемога Київської області тривалий час борються зі свавіллям СП ТОВ "Нива Переяславщини", яке віртуозним чином спромоглося без жодних дозвільних документів та в порушення усіх чинних норм законодавства і людської моралі звести свинокомплекс потужністю поголів'я в 50 тисяч свиней впритул до людських домівок.

 Фото: скріншот

Корінні мешканці та активісти неодноразово проводили мирні акції протесту і зверталися з вказаною проблемою до Державної екологічної інспекції, Державної архітектурно-будівельної інспекції, Київської обласної державної адміністрації та навіть до Президента України – проте безрезультатно.

 Жителі села Перемога Баришівського району Київської області перекривали рух трасою Київ-Харків

Лише Головне управління Національної поліції в Київській області належно відреагувало на нечувані порушення вимог чинного законодавства та прав місцевих жителів.

Наразі поліцією Київщини розпочато досудове розслідування щодо злочинних дій та махінацій СП ТОВ "Нива Переяславщини" щодо зведення найбільшого свинокомплексу цього підприємства та підробки документів, необхідних для здачі в експлуатацію незаконних споруд.

Люди не сумніваються в чесному та ефективному розслідуванні з боку правоохоронців і притягненні винних до відповідальності.

"Маємо велику надію на новостворене Міністерство енергетики та захисту довкілля, яке також наразі надає свою оцінку незаконним діям підприємства в рамках процедури з оцінки впливу на довкілля", – зазначають активісти.

Другие новости