ПоддержатьУкраїнська

Шикарний готель чи дитяча лікарня: що чекає на львівський «Охматдит»?

StopCor
StopCor

StopCor

Шикарний готель чи дитяча лікарня: що чекає на львівський «Охматдит»?

21 жовтня відбулася зустріч новопризначеної прокурорки Львівщини Ірини Діденко з представниками громадськості. В рамках заходу активісти ГО "Стоп корупції" донесли до її відома свої підозри щодо реорганізації "Охматдиту" та пов'язані із цим ризики.

"Наразі є всі підстави вважати, що кілька місцевих чиновників планують побудувати на місці дитячої лікарні готель класу "люкс". По-перше, про це свідчить непослідовність виконання ремонтних робіт. По-друге, львівський Охматдит вже понад рік не має головного лікаря, що є прямим порушенням законодавства, а також говорить про відсутність перспектив на майбутнє. Крім того, така доля вже спіткала декілька місцевих закладів – зокрема, дитячий кардіо-неврологічний санаторій та тубдиспансер. Ідеться про захоплення "ласих" шматків землі", – повідомляє Андрій Турка – голова відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" у Львівській області.

 Ірина Діденко Фото: скріншот

Водночас зазначимо, що за словами директорки департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірини Микитчак, "Охматдит" планують приєднати до Чорнобильської лікарні.

Нагадаємо, що завданням активістів є не тільки боротьба з корупцією, але й активне запобігання цьому явищу. Саме тому була запроваджена ініціатива наглядової ради, яка надалі слідкуватиме за ситуацією з "Охматдитом".

Другие новости