ПоддержатьУкраїнська

Скандал в академії: на Рівненщині ректор приховує вартість оновленого інтер'єру (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Скандал в академії: на Рівненщині ректор приховує вартість оновленого інтер'єру (фото)

Студенти Національного університету "Острозька академія" не мають права вимагати у керівництва вишу звітів про витрати та будь-якої іншої звітної інформації.

Таку думку висловив на зустрічі зі студентами ректор Ігор Пасічник.

Скандал в академії виник після запиту на інформацію однієї зі студенток. Подробиці повідомляє "Четверта влада".

Журналістка острозького видання, яка навчається в академії, поцікавилась у ректора інформацією про вартість встановлених на кампусі скульптур. Після цього, за її словами, декан викликав дівчину до себе в кабінет, а ректор спеціально зібрав студентів, щоб розкритикувати її вчинок.

"Четверта влада" отримала аудіозапис розмови ректора зі студентами, де він каже, що дії студентки-журналістки суперечать певним неписаним правилам етики. Натомість експерти кажуть, що слова та дії ректора — це порушення закону.

11-го жовтня увечері журналістка острозького видання Ostroh.Info та водночас студентка-журналістка другого курсу Острозької академії Світлана (ім’я змінене з міркувань безпеки) подала офіційний інформаційний запит до Острозької академії.

Вона хотіла з’ясувати, скільки коштують збільшені копії скульптур, які становили біля університету.

 Частина скульптур біля Острозької академії, вартістю яких цікавилася студентка у своєму запиті, обурила ректора. Коштують ці скульптури 828 тисяч гривень. Фото Дарини Воздіган

Подавши запит, дівчина перетелефонувала в ректорат, щоб пересвідчитися, що запит отримали, та пояснила, що збирає матеріал для місцевого ЗМІ.

21-го жовтня її викликав декан гуманітарного факультету Максим Карповець і назвав подання запиту "неправильним вчинком" та "порушенням субординації, яка має бути в університеті", та, зі слів дівчини, радив їй, як потрібно писати журналістські матеріали.

Ректор відповів, що його "до глибини душі образила така поведінка дівчини". Він вважає, що студентам Острозької академії не слід надсилати інформаційні запити до свого університету, бо це суперечить неписаним правилам етики.

Другие новости