ПоддержатьУкраїнська

«Справа «Гаврилівських курчат»: «банкрутна палата» розглядатиме долю одного з найбільших виробників м‘яса

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

«Справа «Гаврилівських курчат»: «банкрутна палата» розглядатиме долю одного з найбільших виробників м‘яса

Судова палата для розгляду справ про банкрутство КГС ВС має нарешті розглянути долю справи щодо порушення провадження про банкрутство комплексу «Агромарс». Зокрема, минулого тижня Касаційний господарський суд передав її на розгляд «банкрутної» Палати ВС. Повідомляє журналістка «СтопКору» Діана Ловська.

 Касаційний господарський суд передав справу на розгляд «банкрутної» палати ВС Фото: СтопКор

Ініціатором цієї заяви є компанія «Інтер Вей Кепітал» – це фінансова компанія, яка входить до групи «Астіон». Як розповів у коментарі «СтопКору» адвокат «Агромарсу» Андрій Спектор, раніше суд першої інстанції відкрив провадження про банкрутство підприємства.

«Нами було оскаржено це рішення з позитивним результатом. Суд апеляційної інстанції скасував його як незаконне. І наразі суд верховної інстанції має поставити крапку у цьому питанні – щодо законності чи незаконності відкриття банкрутства підприємства "Агромарс"», – розповів він.

 Андрій Спектор Фото: СтопКор

За його словами, у фірми склалися історичні взаємовідносини з кількома банками. У пандемію ж, вперше за десятки років, «Гаврилівські курчата» прострочили кредит, але заборгованість швидко викупили фінкомпанії.

«Це кредити, які були взяті у 2005-2010 роках. Наразі, коли в 2019 році розпочалася пандемія COVID-19, підприємство вперше заборгувало за частиною кредиту (раніше все сплачувалося). Був збій, і цим скористалася фінансова компанія – вона звернулася до банків і в односторонньому порядку банки продали кредити та право вимоги до комплексу "Агромарс". Після цього ТОВ "Інтер Вей Кепітал" вирішило захищати свої інтереси в такий спосіб та намагається відкрити справу про банкрутство, накласти арешт, заборонити використовувати майно. Вчиняються дії, які точно не йдуть на користь боржнику, бо він нічого не може робити», – зазначив Спектор.

Представниця ТОВ «Інтер Вей Кепітал» відмовилася надавати коментар журналістам.

 Представниця ТОВ «Інтер Вей Кепітал»: «Я не даю коментарі»

Нагадаємо, декілька днів тому народні депутати прийняли Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби COVID-19», яким фактично скасували мораторій на відкриття справ про банкрутство в період карантину.

Але хоч мораторій вже скасовано, судові справи з цього приводу тільки набирають обертів.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, у Херсоні, щоб уникнути зобов’язань перед вкладниками, арбітражна керуюча залучила для добудови багатоповерхівки «ліву» фірму.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом