ПоддержатьУкраїнська

Святогірські активісти відстояли готель, що «висить у повітрі»

StopCor
StopCor

StopCor

Святогірські активісти відстояли готель, що «висить у повітрі»

Наприкінці 2020 року Апеляційний суд Бахмута на Донеччині ухвалив рішення на користь Святогірського підприємця Сергія Кушнарьова, який став жертвою тиску з боку міської влади. Три роки громадські активісти підтримували бізнесмена і допомагали в судах усіх інстанцій доводити правду. Про це розповів голова Святогірського міського відокремленого підрозділу ГО «Стоп корупції» Володимир Рибалкін.

 Скріншот: СтопКор

«Три роки відокремлений підрозділ на Донеччині здійснював громадський моніторинг судових засідань, проводив розслідування та викривав прояви корупції у цій справі. Справу  затягували, направляли на повторний розгляд. Нарешті Апеляційний суд підтвердив правоту бізнесмена», - розповідає Володимир.

Зазначимо, у лютому 2018-го журналісти «Стоп корупції» оприлюднили розслідування щодо тиску на неугодних депутатів і бізнес, який не підтримав місцеву владу у Святогірську.

Дружина бізнесмена Олена Кушнарьова – депутат міської ради, голова бюджетної комісії – потрапила у немилість до очільників міста через принципову позицію і незгоду у питаннях дерибану бюджету. Тоді взялися за її чоловіка – бізнесмена.

Сергій Кушнарьов 10 років будував чотириповерховий готель на орендованій у міськради землі. Та коли все було готове – бізнесмену просто не продовжили термін оренди.

Натомість зареєстрували іншу заяву на оренду цієї ділянки на 49 років, написану під диктовку в кабінеті очільників Святогірська. Чотириповерхова будівля готелю просто «зависла у повітрі».

Бізнесмену закидали «фальшиві декларації», порушили кримінальну справу. Йому загрожували покаранням – примусовим «поселенням».

Зрештою, завдяки підтримці святогірських антикорупціонерів, суди першої та апеляційної інстанцій підтвердили невинуватість бізнесмена.

Зазначимо, у Святогірську на Донеччині ГО "Стоп корупції" відкрила один з перших регіональних підрозділів організації на чолі з Володимиром Рибалкіним. П'ятий рік підрозділ залишається одним з найдієвіших осередків організації.

Другие новости