ПоддержатьУкраїнська

У Дніпрі люди екссекретаря міськради Романенка викрали з агропідприємства врожай на 140 мільйонів гривень

StopCor
StopCor

StopCor

У Дніпрі люди екссекретаря міськради Романенка викрали з агропідприємства врожай на 140 мільйонів гривень

Дніпропетровська обласна громадська організація «Управління соціального захисту ветеранів та інвалідів МВС України» продовжує потерпати від зухвалого рейдерського захоплення, за яким, як раніше повідомляли ЗМІ, може стояти колишній секретар міської ради Дніпра Максим Романенко.

 Про афери Максима Романенка неодноразово писали ЗМІ Фото: dengi.informator.ua

Коли все розпочиналось, люди Романенка за допомогою сфальсифікованих протоколів, приватного нотаріуса та державного реєстратора незаконно змінили директора агрогосподарства. Цього липня з підприємства було викрадено 7 000 тонн врожаю з 3500 га соняшника вартістю 140 мільйонів гривень, а тиждень тому – техніки на 28 мільйонів.

При цьому раніше Міністерство юстиції України визнало факт захоплення та наказало повернути всі реєстраційні дані та підприємство законним власникам. Проте рейдери продовжують розкрадати майно фірми.

 Фото: СтопКор

До Дніпра виїхала знімальна група «СтопКору» аби розібратись у ситуації.

За словами очевидців, які бачили крадіжку техніки, місцева поліція бездіє і схоже, що має певні інтереси аби підтримувати рейдерів.

Учора «нахабно брешучи в очі потерпілим під час допиту», слідча повідомила, що протягом двох днів вирішить питання щодо місця зберігання техніки та запевняла, що «з нею нічого не станеться». Мовляв «трактор, який стоїть на полі охороняються поліцією та охороною підприємства нікуди не подінеться». Проте, дочекавшись від’їзду потерпілих, працівники Апостолівського відділу поліції "перебуваючи у змові з рейдерами, просто в стороні спостерігали як тітушки рейдерів погрожуючи фізичною розправою по відношенню до охоронців потерпілої сторони, всупереч усьому забрали техніку та в подальшому здійснили її супровід на територію рейдерів". Потерпіла сторона зверталася на гарячу лінію 102 щодо даного факту тричі. Проте належної реакцї не було. Коли потерпілі вночі знову прибули до відділку поліції – правоохоронці відмовились приймати заяву від потерпілих та коментувати даний факт.

Станом на сьогодні з потерпілими ніхто так і не зв’язався. Слід зазначити, що відповідальність за зберігання речових доказів несе слідча. Але в телефонній розмові вночі представнику ПОГ «Добробута» повідомила, що перебуває вдома та «будемо розібратися завтра».

Схоже, що поліцейські замотивовані в підтримці загарбників, впевнені місцеві. Наразі у справі відкрито декілька кримінальних проваджень, проте вони не розслідуються.

Як раніше заявляв член ветеранського об'єднання Павло Селіхов, всі факти вказують на те, що Максим Романенко використовував у рейдерській схемі двох інших членів громадської організації – Євгена Моршиніна і Віталія Чекубаша, які за допомогою сфальсифікованих протоколів, приватного нотаріуса Марини Шаулової та державного реєстратора Вікторії Волок незаконно змінили директора агрогосподарства.

«На відміну від інших фермерських або приватних агрогосподарств, підприємство «Добробут» є колективною власністю і управляється загальними зборами учасників громадської організації. Цим і скористалися рейдери, підспудно взявши під злочинний контроль «Управління соціального захисту ветеранів та інвалідів МВС України», – заявив Павло Селіхов.

Другие новости