ПоддержатьУкраїнська

У Києві триває боротьба за парк на Жмаченка: суд переніс розгляд справи

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

У Києві триває боротьба за парк на Жмаченка: суд переніс розгляд справи

25 серпня Північний апеляційний господарський суд мав розглянути справу щодо паркової зони на вул. Генерала Жмаченка, 20 у Києві, яку хочуть забудувати багатоповерхівками. Про це з місця подій повідомив активіст ВГО «Стоп корупції» Максим Томілов.

 Суд вкотре переніс розгляд справи Фото: СтопКор

Він нагадав, що земельна ділянка була в оренді у церкви «Християнська надія». Але у вересні Київрада розірвала з ними договір. Дане рішення було оскаржене замовником будівництвом – релігійною громадою «Християнська надія» в суді першої інстанції, який визнав дії міської ради щодо розірвання договору оренди неправомірними. Через це міська влада та ГО «Парк на Жмаченка» звернулись до апеляційного суду.

«На сьогоднішньому засіданні церкву представляв інший адвокат, оскільки їхній захисник захворів. Відповідно, було подане клопотання щодо перенесення розгляду, тож наступне засідання відбудеться аж 6 жовтня», – повідомив він.

Раніше він вже детально розповідав про всі обставини подій, що розгорнулися навколо будівництва по вулиці Жмаченка.

https://www.facebook.com/tstopcor/videos/155870949894155/

Нагадаємо:

  • У Дніпровському районі столиці під виглядом реконструкції церкви збираються звести багатофункціональний комплекс.
  • У вересні 2020 року столична влада визнала ділянку за адресою вул. Генерала Жмаченка, 20  площею понад 4 га – парковою зоною.
  • Утім, реєстрація нового статусу земель затягнулась аж до грудня. У цьому «вікні» забудовник-підрядник «Інтергал-Буд» разом із замовником церковю «Християнська надія» отримав від ДАБІ дозвіл на будівництво ЖК. Про що яскраво свідчить код класифікатора будівель (у заяві на дозвіл замовником вказано «1122.1 – будинки багатоповерхові масової забудови»).
  • У грудні 2020 року активісти ВГО «Стоп корупції» звернулися до Президента, голови Уряду, керівників Мінрегіону та голови профільного комітету Верховної Ради, а також до правоохоронців з проханням звернути увагу на плани незаконного будівництва на столичному Лівому березі.
  • Навесні Київрада розірвала договір оренди з «Християнською надією», аби не дозволити забудувати паркову зону. Дане рішення було оскаржено в суді першої інстанції.
  • Жителі столичного Лівобережжя, а також ряд громадських організацій заявили про наміри не дати забудовнику знищити паркову зону в Києві. Судові спори тривають.

Другие новости