ПоддержатьУкраїнська

У Тернополі бізнесмен-боржник бігав від журналістів та показував середній палець (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

У Тернополі бізнесмен-боржник бігав від журналістів та показував середній палець (відео)

Тернопільський бізнесмен Богдан Поріцький тікав від знімальної групи «СтопКору» ледь не через все місто. Під час втечі демонстрував журналістам середній палець та відмовлявся надавати будь-які коментарі. Відповідне відео оприлюднили на сторінці «Стоп корупції» у Facebook.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/742379712975992/

Зазначимо, 23 вересня у Господарському суді області мало відбутись засідання, предмет розгляду якого вже встиг вийти у медійний простір. Журналісти та правозахисники за день до того подали заяву щодо присутності у судовій залі, проте їх не допустили, через що розгорнулась акція протесту.

«Наразі тут відбувається розгляд справи між компаніями ТОВ «Блок Майстер Україна» та ТОВ «ТЕРМОБУД-КАРКАС». Ми як представники інформаційного агентства та громадської організації проводимо розслідування за цією справою. Ще вчора ми внесли заяву до суду про те, що наші представники хочуть бути присутніми на судовому засіданні та здійснювати відеофіксацію, щоб контролювати правомірність винесення судового рішення. Проте коли ми прийшли до приміщення Тернопільського господарського суду, нам повідомили, що учасниками судового процесу можуть бути лише сторони суду. Наші пояснення, що під час розгляду нашої заяви ми маємо бути присутні – ігноруються. На місце була викликана патрульна поліція, яка довго відмовлялась викликати СОГ для встановлення осіб, які заважають нам потрапити на засідання. Хочу звернутись до голови суду Сергія Стопника – вийдіть до нас та розкажіть, чому ваші підлеглі не пускають журналістів до суду, чому ви не виходите до нас пояснити свою позицію? Вимагаємо справедливого судочинства!» – наголосили протестувальники.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, керівник компанії ТОВ «ТЕРМОБУД-КАРКАС» Богдан Поріцький через суд намагається уникнути сплати майже трьох мільйонів гривень за товар, який купили в підприємства ТОВ «Блок Майстер Україна».

 Богдан Поріцький Фото: СтопКор

Відомо, що це не єдиний випадок, коли компанія пана Поріцького намагається «зам’яти» борги. Зокрема, підприємство судиться також із банком «Радабанк» та фірмою «Солді і Ко».

Другие новости