ПоддержатьУкраїнська

Втратили береги: піщані нелегали змінили річище водойми у Голосіївському районі столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Втратили береги: піщані нелегали змінили річище водойми у Голосіївському районі столиці

Маєток неподалік із земснарядом: чи причетний заступник голови КМДА до кришування протиправної діяльності піщаних нелегалів? Та чому керівництво елітного котеджного містечка так ретельно охороняють від уваги медійників? Дізнавайтесь із нового сюжету Наталії Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=Widx0ubFx_0

Нагадаємо, місяць тому активісти зафіксували два земельні снаряди, що намивали пісок на річці Коник.

Щоб перевірити законність діяльності, знімальна група "СтопКору" вирушила у рейд разом із представниками комунального підприємства "Плесо". Саме це підприємство у Києві відповідає за охорону, утримання та експлуатацію земель водного фонду.

"Ні, ми не знали, що тут видобувають пісок, ми дізнались, шо десь були починання у вересні місяці, і ми відразу ж спрямували запити до прокуратури та органів поліції Голосіївського району", – запевняє інспектор КП "Плесо" Олександр Хвостіков.

Щоб ця техніка могла працювати, вона має бути під'єднана до електромережі. Тож дроти привели знімальну групу до сусіднього котеджного містечка під назвою "Коник". Охоронець і від піску, і від земснаряда, звісно ж, відхрестився.

На територію селища журналістів не пропустили, та ми вирішили дослідити діяльність піщаних нелегалів завдяки мапам з Інтернету.

А тепер стежте уважно: зафіксовано три знімки цієї ділянки із супутника. Це річка Коник у місці де ми зафіксували земснаряди – у 2005-му, 2013-му і цього року.

Так виглядала річка у 2005
В 2013 порівняно з 2005 помітне роздвоєння русла
За 3 роки русло річки Коник суттєво змінилось

Неозброєним оком видно, що річище водойми змінилося: браконьєри фактично "відгризли" шматок берега як з одного, так і з іншого боку.

Другие новости