ПоддержатьУкраїнська

З пенсії та зарплати: на Харківщині родина сільського голови розжилась автомобілями

StopCor
StopCor

StopCor

З пенсії та зарплати: на Харківщині родина сільського голови розжилась автомобілями

Родина Володимира Подколзіна, селищного голови Новопокровки Чугуївського району Харківської області, за кілька років придбала декілька автомобілів. Про це повідомив голова Чугуївського підрозділу ГО «Стоп корупції» Кирило Миланка.

 Фото: kharkivoda.gov.ua

«В спекотну пору передвиборчих перегонів члени Чугуївського районного осередку ГО «Стоп корупції» звернули увагу на одного із кандидатів на голову Новопокровської ОТГ – Подколзіна Володимира Дмитровича.

Переглядаючи декларацію про доходи зазначеного кандидата, нібито і нічого незвичайного не помітили, але є дещо цікаве.

Наприкінці 2015 року дружина кандидата, Подколзіна Ольга Михайлівна, стає щасливою власницею автівки TOYOTA LAND CRUISER 2005 року випуску, при цьому вартість даного майна не зазначається декларантом. Орієнтовна вартість даного авто на момент набуття права власності вона складає приблизно 420000 гривень. Напевно, кандидат та його дружина мають неймовірну витримку та збирали гроші на автівку років чотири, адже навіть у 2016 році сукупний родинний дохід був не більшим за 160 000 гривень. Дуже сумніваємося, що в 2015 році родина мала більше доходу, ніж в 2016 році», – розповів він.

Далі у 2017 році Ольга Подколзіна стає щасливою власницею другого авто – SUBARU LEGACY OUTBACK 2005 року випуску, вартістю на момент набуття права власності 236 700 гривень. При цьому родинні доходи не збільшились: 229992 грн становила заробітня платня Подколзіна Володимира Дмитровича та 26280 грн – пенсія дружини. Підприємницькою діяльністю члени родини не займались та зобов'язань перед фінансовими установами не мають, а отже походження грошей для придбання авто залишається під питанням.

«Дивує логіка декларанта: навіщо обидві авто реєструвати на дружину? Це тренд корупційний чи якась фобія?

У декларації також зазначено, що в грудні 2019 року його дружина стає власницею KIA SORENTO 2012 року випуску, при цьому вартість авто дружина не надає для декларації, а на ринку аналогічне авто коштує приблизно 400000 гривень. При цьому доходи родини все ті ж: заробітна платня декларанта – 370 205 грн, та пенсія дружини – 31071 грн.

Слід зауважити, що відомостей про відчуження рухомого майна у 2019 році декларація Подколзіна Володимира Дмитровича не містить. Складно уявити, яким чином він звітував перед громадою про використання бюджетних коштів за довгі роки перебування на посаді голови Новопокровської селищної ради», – додав Миланка.

Другие новости