ПоддержатьУкраїнська

«З валізами та у кайданках»: під Міністерством інфраструктури вимагають прибрати корупціонерів з «Укрзалізниці»

StopCor
StopCor

StopCor

«З валізами та у кайданках»: під Міністерством інфраструктури вимагають прибрати корупціонерів з «Укрзалізниці»

28 травня під Міністерством інфраструктури України у Києві зібрався об’єднаний мітинг представників різних напрямків транспортної галузі. Залізничники, портовики, працівники пароплавства, медики обурені бездіяльністю керівництва галузі та вимагають рішучих кроків для розв'язання нагальних проблем транспортників.

 Акція під МініфраструктуриФото: СтопКор

Зазначимо, активісти ГО «Стоп корупції», «Стоп нелегал», «Народ проти корупції» кілька днів поспіль намагаються потрапити до в.о. очільника відомства Івана Юрика, якого звинувачують у причетності до непрозорих держзакупівель. Юрика, якого призначено на посаду лише 1,5 місяці тому як виконувача обов’язків, а також очільницю Департаменту планування та очікування цін у сфері закупівель УЗ Таїсію Олійник звинувачують у причетності до сумнівних тендерних схем під час закупівель мастил для «Укрзалізниці». У підсумку — втрати держави можуть скласти більш ніж 100 млн грн.

Профспілки залізничників кілька тижнів вимагають звільнити голову філії УЗ «Пасажирська компанія» Максима Міняйла, якого звинувачують у розгортання корупції в УЗД та налагодженні тіньових схем з розкрадання державного майна. Зокрема, профспілки заявляють, що Міняйло побудував собі приватну базу відпочинку на березі Чорного моря державним коштом.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

«Такі фігуранти, як Юрик, Міняйло, Целевський, Вепрецький, Олійник повинні вийти до нас із валізами, з кайданками на руках, щиросердним зізнанням та каятися у всіх своїх злодіяннях, понести усю відповідальність за свої дії, за те, скільки вони награбували з кожного з нас, з держави, за те, як вони довели «Укрзалізницю» до такого стану, як страждають сьогодні працівники «Укрзалізниці», медики та усі ми — люди, які користуються послугами «Укрзалізниці», — заявив на акції протесту правозахисник «Стоп корупції» Володимир Циганов.

На мітинг також приїхали медики відомчих лікарень «Укрзалізниці» з Одеси, Дніпра та Києва, які обурені політикою нового керівництва ЦОЗ УЗ з продажу лікарень у приватні руки. Профспілкові лідери вимагають зупинити знищення відомчих лікарень під прикриттям карантину, адже це може призвести до ризиків безпеки пасажирських перевезень, адже лікарні УЗ насамперед опікуються здоров’ям залізничників.

Учасники масового мітингу вимагали зустрічі з профільним міністром Владиславом Криклієм. Утім, до народу жоден із профільних чиновників не вийшов.

«Від міністерства — жодної реакції з питань, які стосуються залізниці, жодної реакції від керівників департаменту! Ми вважаємо, що це ганебно! Вважаємо, що ми маємо продовжувати нашу акцію вже під стінами офісу Президента, під стінами Верховної Ради, під стінами «Укрзалізниці», — резюмували мітингарі.

Профспілки та активісти продовжують безстрокову протестну акцію проти корупції в «Укрзалізниці».

Другие новости