ПоддержатьУкраїнська

За сімома замками: як журналісти проходили квест, аби потрапити до ДАБІ та ДІМУ

StopCor
StopCor

StopCor

За сімома замками: як журналісти проходили квест, аби потрапити до ДАБІ та ДІМУ

26 листопада журналісти проєкту "Стоп корупції" разом із правозахисниками намагалися потрапити до Державної архітектурно-будівельної інспекції України та новостворених органів Державної інспекції містобудування та Державної сервісної служби. Однак на контакт представники будівельної галузі не виходили.

 Фото: СтопКор

«Не відчинивши навіть дверей, із нами спілкувалася начальник організаційного відділу Коваленко Наталія. За її словами, через карантинні обмеження нікого, крім працівників, до установи не пропускають.

Отримати всі відповіді на запитання, які нас цікавлять, можна, тільки подавши журналістський запит. Що ми згодом і зробили. І чомусь скринька для подання звернень та запитів розташована на 5-му поверсі за цією ж адресою — бульвар Лесі Українки, 26. Вочевидь це ще одне приміщення ДАБІ», — розповіла журналістка проєкту.

Як вдалося з’ясувати згодом, на цьому ж поверсі за юридичною адресою розташований новостворений орган ДІМУ. Проте до нас знову ніхто не вийшов. Жінка, представившись працівником ДІМУ, розповіла, що керівника у них наразі немає, тому відповіді на питання ніхто надати не може. Працівники працюють у віддаленому режимі і заробітну плату, за її словами, не отримують.

Зазначимо, журналісти приїздили, аби поспілкуватися із в.о. голови ДАБІ Король та віддати запит. Проте на поріг їх не пустили.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, українці масово скаржаться на порушення прав громадян ДАБІ при будівництві об’єктів найнижчого класу наслідків СС1, затягуючи процеси внесення даних до Реєстру будівельної діяльності.

Другие новости