ПоддержатьУкраїнська

Загроза національного масштабу: СБУ викрила шпигуна з Мінінфраструктури (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Загроза національного масштабу: СБУ викрила шпигуна з Мінінфраструктури (фото)

2 квітня працівники Служби безпеки України впіймали високопосадовця одного із міністерств України на передачі таємних документів.

 Андрій Галущак Фото: http://kievvlast.com.ua

За даними «СтопКору», цей посадовець – державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак.

Саме цього дня в його кабінеті в міністерстві, а також удома співробітники главку проводили обшуки.

 Фото: ssu.gov.ua
 Фото: ssu.gov.ua

«У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що високопосадовець, державний службовець категорії «А», скопіював та переслав електронною поштою поки що невстановленим особам таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці. Своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України», — повідомили в СБУ.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявили переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом «Для службового користування».

 Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв «СтопКор» раніше, цього року детективи ДБР уже проводили обшуки у службовому кабінеті держсекретаря Андрія Галущака у Мінінфраструктури. І хоча мотиви обшуків публічно не були озвучені, з власних джерел редакції «СтопКору» стали відомі ці причини.

Як з’ясували журналісти, обшуки у Галущака та інших працівників міністерства були проведені ДБР у рамках відкритої кримінальної справи про розтрату значної суми державних грошей.

Другие новости