ПоддержатьУкраїнська

Захоплення агрофірми на Херсонщині: псевдодиректор Василиха блокує розгляд справи в суді та Мін’юсті

StopCor
StopCor

StopCor

Захоплення агрофірми на Херсонщині: псевдодиректор Василиха блокує розгляд справи в суді та Мін’юсті

З партнерів – у рейдери: на Херсонщині столичний бізнесмен «віджимає» успішну компанію у її засновника й свого колишнього товариша. Валентин Василиха «заднім числом» оголосив себе єдиним директором ТОВ «Агрофірма-Додола», а реєстратор Лихенко переоформив підприємство. Чи вдасться законному власнику повернути собі бізнес, та на чиєму боці Мін’юст? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=OIz80ILmrVo

Підставою для сумнівних дій реєстратора став підроблений паном Василихою протокол зборів підприємства.

«Він сфальсифікував один документ, протокол. Нібито він запрошував колегу на загальні збори. А насправді – не запрошував. Провів ці збори, вся країна знає цю історію, і реєстратор провів дію з призначення нового директора. Потім він зрозумів, що неправильно зробив – він скасував цю дію в той же день», – розповідає голова підприємства СТОВ «Берегиня» Віктор Деркач.

 Василиха ''заднім числом'' призначив себе директором

Водночас Василь Штендера 27 серпня звертається до Міністерства юстиції України зі скаргою, яку реєструють лише 4 вересня, в той час, коли заяву пана Василя приймають одразу наступного дня після подання.

 Скарга пана Штендери до Мін'юсту Фото: скріншот

Понад те, у відомстві Малюськи чомусь не лише затягнули із реєстрацією скарги Василя Штендери та спустили на гальмах її розгляд, а й видали наказ, яким частково задовольнили вимоги псевдодиректора.

 У Мін'юсті частково задовольнили скаргу пана Василихи Фото: скріншот

Керівник громадської спілки «Асоціація фермерів та приватних землевласників у Бериславському районі Херсонської області» Олександр Гордієнко підозрює: скаргу Василихи розглянули першою через наявність певних домовленостей у комітеті.

Окрім цього паралельно Валентин Василиха звернувся й до суду, щоб анулювати дії реєстратора, і це не просто так.

«Вони подають в суд позовну заяву на дії реєстратора Лихенка. З якою метою? Щоб, коли почнеться суд і прийме це рішення, розгляд питання щодо дій реєстратора заблокувати в комісії протидії рейдерству при Мін’юсті», – впевнений законний засновник ТОВ «Агрофірма-Додола» Василь Штендера.

 Василь Штендера Фото: СтопКор

Тепер Василиха затягує розгляд справи й у суді, не з'являючись на засідання. Таким чином він не лише блокує розгляд скарги Василя Штендери, а й ставить під загрозу роботу всього підприємства. Адже через такі дії підприємство може залишитись і без пайовиків, довіру яких Штендера завойовував довгою та плідною співпрацею.

Другие новости