ПоддержатьУкраїнська

Закон "Архімеда" проти клятви Гіппократа: хто лобіює одіозного постачальника?

StopCor
StopCor

StopCor

Закон 'Архімеда' проти клятви Гіппократа: хто лобіює одіозного постачальника?

Специфікації, прописані з порушенням закону, та постійні «спаринг-партнери»: дистриб’ютор німецького виробника медикаментів ТОВ «Архімед Медікал» як по нотах розіграв тендер від Центру дитячої кардіології із завчасно визначеним результатом. Хто і на яких умовах забезпечує виграш скандального постачальника? Спробувала з’ясувати Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=p-pLfBm6apE

У госпіталі МВС та сама історія. І в цьому закладі ніби навмисно не помітили нічого підозрілого, придбавши перев’язочні матеріали за завищеним спецпрайсом.

Тут так само сприяли дискредитації інших учасників, прописавши в технічному завданні вже відомі нам унікальні особливості перев’язочних матеріалів, імпортером та дистриб'ютором яких є «Архімед Медікал». І саме цій компанії знову вдалося магічним чином виграти тендер у конкурента. На цей раз вже в іншого – «Медтрейд».

 Тендерна цінова пропозиція ТОВ «Медтрейд»
 Тендерна цінова пропозиція ТОВ «Архімед Медікал»

Як наголошує аналітик руху «За чесні закупівлі» Анастасія Бондаренко, ця пропозиція також була прописана з дискримінаційними вимогами.

«Якщо проаналізувати далі документацію, то у «Медтрейд» ми бачимо, що він не надав гарантійного листа, тобто не підтвердив те, що він є офіційним дистриб'ютором чи постачальником від виробника. Тобто в будь-якому випадку, якби його оцінювали – його б відхилили. Але оскільки вони надали ціну вищу, ніж «Архімед», то замовник навіть не оцінював їхню пропозицію і визнав переможцем «Архімед Медікал», – пояснює схему Анастасія.

Зауважимо, що на камеру пояснювати свої дії керівництво медзакладу відмовилося. Але в розмові тет-а-тет не приховують: хотіли придбати саме цю продукцію.

Другие новости