ПоддержатьУкраїнська

Житомирська прокуратура підозрює начальника цеху у доведенні підприємства до збитків на суму понад 2,3 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

Житомирська прокуратура підозрює начальника цеху у доведенні підприємства до збитків на суму понад 2,3 млн грн

7 листопада у місті Коростені прокуратура Житомирської області повідомила про підозру службовій особі щодо скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Відомо, що співробітник цеху звинувачується у службовій недбалості, яка призвела до збитків на підприємстві.

Органом досудового розслідування установлено, що підозрюваний,  працюючи начальником транспортно-сировинного цеху на підприємстві (ПрАТ) з виготовлення продукції для потреб залізниці України, несумлінно виконуючи свої службові обов’язки, допустив службову недбалість, прокуратура Житомирської області.

 Зокрема, протягом жовтня 2016 – травня 2017 роки, будучи матеріально відповідальним, не забезпечив належного контролю за фактично поставленими об’ємами піску та щебеню, що використовувалися для виробництва залізобетонних конструкцій, їх зберіганням та об’ємів відвантажень, допустивши нестачу щебеню та піску на загальну суму понад 2, 3 млн грн.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.

Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Другие новости