ПоддержатьУкраїнська

Бізнес-ігри довкола тендерів ЧАЕС загрожують новою катастрофою

StopCor
StopCor

StopCor

Бізнес-ігри довкола тендерів ЧАЕС загрожують новою катастрофою

Чорнобиль може знову опинитися на порозі нехай і локальної, та все ж таки катастрофи – цього разу через налагоджене корупційне павутиння, штучно розіграний тендер та компанію, що перебуває на межі банкрутства, виводячи кошти в офшор у Белізі. Кому довірили надскладні й небезпечні роботи з демонтажу над 4 реактором Чорнобильської АЕС та чим це загрожує – дивіться в ексклюзивному сюжеті Асі Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=-wooCosfICs

За поясненнями знімальна група «СтопКору» звернулася із запитом до компанії БК «Укрбудмонтаж», утім відповіді не отримали жодної.

Саме держспецпідприємство «Чорнобильська АЕС» Держагентства з управління зоною відчуження від коментарів на камеру також відмовилось, утім надіслало письмову відповідь на запит. За їхніми словами, 2 мільярди гривень на демонтажні роботи ще не перерахували.

Проте від дій або бездіяльності цієї компанії залежатимуть життя цілком конкретних людей. Від КПП «Дитятки» до села Іванків 34 кілометри. У разі інциденту вони першими потраплять під удар. Але про демонтаж тут не чули.

Багатомільярдний тендер від ЧАЕС виграла компанія з орбіти ''Укрбуду''

«Дивіться, політика зони відчуження побудована так, щоб місцеві мешканці взагалі не знали нічого про демонтаж. Там дуже великі кошти в зоні відчуження, там дуже комфортно деяким людям. Зона відчуження – настільки закритий режимний об'єкт, що вони не доносять інформацію навіть до влади», – наголошує депутат Іванківської сільради Олег Береговий.

Зі свого боку «СтопКор» продовжує слідкувати за перебігом подій довкола ЧАЕС та «Укрбуду».

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет