ПоддержатьУкраїнська

Справа про фальсифікацію ЗНО: головний фігурант Лікарчук досі на свободі

StopCor
StopCor

StopCor

Справа про фальсифікацію ЗНО: головний фігурант Лікарчук досі на свободі

П'ять років. Стільки тягнеться справа про сфальсифіковані результати ЗНО. У результаті цієї освітньої афери майже 200 так званих мажорів стали студентами престижних вишів країни.

 Справа про сфальсифіковане ЗНО триває 5 років. Лікарчук — на свободі. Фото: СтопКор.

Під підозрою прокуратури опинились тодішній голова Центру оцінювання якості освіти якості освіти Ігор Лікарчук, два його заступники та три працівники технічного відділу. Винні досі не покарані, а чергове засідання у справі, призначене на 30 листопада, не відбулось. Про це повідомили активісти ГО «Стоп корупції», які провели акцію під стінами Печерського суду Києва та намагались потрапити всередину на саме слухання.

 Громадські активісти провели акцію протесту під Печерським судом у Києві. Фото: СтопКор.

«Про результати розгляду не повідомляють. Вийшла помічниця судді Білоцерківська — сказала, що колегія не була сформована, тому справа не розглядалася.

Обвинувачені були всі, адвокат був один. Справа була призначена через новий розподіл.  Білоцерківець був слідчим суддею і зараз заявив відвід. Буде новий розподіл», – зазначив правозахисник ГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

 Активісти виступили проти затягування справи Лікарчука. Фото: СтопКор.

У 2015 році посадовці Лікарчук і Ко втрутились в роботу електронної системи та незаконно підмінили результати абітурієнтів. А «щасливчиками» з завищеними балами стали діти топпосадовців, нардепів, очільників держпідприємств та навіть чинів з СБУ.

Тоді у 2015 році у Генпрокуратурі відкрили справу. А ця скандальна історія набула широкого розголосу.

Попри докази прокурорів суди постійно переносяться, а справа затягується.

Уникнути покарання Ігорю Лікарчуку допомагає син – одіозний адвокат Костянтин Лікарчук, ексзаступник голови ДФС України, якого свого часу зі скандалом вигнали з посади.

Крім того, Лікарчука-молодшого двічі відстороняли від адвокатської діяльності за порушення присяги. З'ясувалося, що він причетний і до агрорейдерства: з його допомогою реалізовувались чорні юридичні схеми із захоплення підприємств.

Другие новости