ПоддержатьУкраїнська

Антикорупціонери звернулись до кіберполіції та СБУ через підкуп виборців кандидатом у мери Дніпра Красновим

StopCor
StopCor

StopCor

Антикорупціонери звернулись до кіберполіції та СБУ через підкуп виборців кандидатом у мери Дніпра Красновим

Громадська організація «Стоп корупції» направила повідомлення про вчинення кримінального правопорушення кандидатом у мери Дніпра Загідом Красновим до управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області та департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

 Фото: скріншот

Йдеться про масштабну схему з підкупу виборців, яка реалізовується через Viber. Наразі група налічує вже 15 тисяч осіб, готових продати свої голоси. Там також присутні скрини з прізвищем Загіда Краснова.

«Такими діями здійснюється підкуп виборця, це підпадає під ст. 160 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем, учасником референдуму, членом виборчої комісії або комісії з референдуму, офіційним спостерігачем для себе чи третьої особи неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним своїх виборчих прав, прав на участь у референдумі», - зазначають юристи організації.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, про те, що голоси скуповують на користь Краснова, заявляв відомий український політолог Ігор Рейтерович.

Своєю чергою, представники міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO заявили, що пильно стежитимуть за перебігом другого туру виборів мера Дніпра.

Другие новости