ПоддержатьУкраїнська

Антон Поляков помер від гострої коронарної недостатності, – результати розтину

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Антон Поляков помер від гострої коронарної недостатності, – результати розтину

Нардеп Антон Поляков помер, імовірно, внаслідок гострої ішемічної хвороби серця й коронарної недостатності. Такі попередні висновки розтину озвучила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

 У Києві знайдений мертвим нардеп Антон Поляков Фото з відкритих джерел

Антон Поляков – народний депутат України 9-го скликання – помер у ніч на п’ятницю, 8 жовтня. Деталі трагічної події прокоментувала прессекретар прокуратури м.Києва Надія Максимець.

«У ніч на 8 жовтня працівники патрульної поліції зупинили автомобіль через порушення правил дорожнього руху. На задньому сидінні цього автомобіля вони виявили непритомного чоловіка. Ним виявився народний депутат. Працівники поліції одразу викликали швидку допомогу. Однак ужиті реанімаційні заходи, на жаль, результату не дали, чоловік помер. На цей час за фактом смерті народного депутата розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ», – повідомила речниця.

Зі слів водія авто стало відомо, що Антон Поляков сів у таксі на проспекті Соборності у Дніпровському районі. Водій побачив, що пасажиру стало зле, а за кілька хвилин по тому його зупинили працівники поліції.

Як зазначають у прокуратурі, наразі ця інформація перевіряється. Але вже є попередні дані розтину.

Від чого помер Антон Поляков?

«За попередніми даними, смерть депутата настала внаслідок гострої ішемічної хвороби серця, коронарної недостатності. Але, разом із тим, поліція очікує на результати інших медичних досліджень. Якісь із них, можливо, надійдуть упродовж дня, інші – впродовж найближчих днів», – додала спікерка.

 Речниця прокуратури Надія Максимець Фото: скриншот

За її даними, зокрема, найближчим часом очікуються результати токсикологічного аналізу. Відтак більш детальну інформацію обіцяють оприлюднити надалі.

Максимець також зауважила, що правоохоронці вилучили цінні речі покійного. При собі Поляков мав мобільний телефон, гроші й документи.

Наразі у прокуратурі відмовилися коментувати поширену деякими джерелами інформацію про те, що, зі слів водія, Антон Поляков перед смертю начебто перебував у нетверезому стані.

Нагадаємо:

  • 8 жовтня нардеп Антон Поляков був знайдений мертвим у Києві. Чоловіка без ознак життя виявили співробітники патрульної поліції у таксі, яке зупинили за порушення правил дорожнього руху.
  • На парламентських виборах 2019 року Антон Поляков балотувався від партії «Слуга народу». Але у грудні 2020-го вийшов із партії через цькування однопартійцями після того, як відмовився голосувати за зняття мораторію на землю.
  • Фокус діяльності Полякова був спрямований на боротьбу із корупцією. За кілька днів до смерті в ефірі одного з телеканалів Поляков розповів, що їздив до НАБУ, де давав свідчення щодо голосування за підтримку «закону проти олігархів».

Другие новости