ПоддержатьУкраїнська

Безробітня дружина ексрегіонала Пєхова Софієнко заборгувала 45 млн грн державі

StopCor
StopCor

StopCor

Безробітня дружина ексрегіонала Пєхова Софієнко заборгувала 45 млн грн державі

Дружина ексрегіонала Володимира Пєхова Леся Софієнко у розшуку через податковий борг у 45 мільйонів.. у 2014 році задекларувала свій дохід за рік у розмірі 38 тисяч гривень, але журналісти дізналися, що вона має розкішний маєток на київських комунальних землях та автомобіль за 6,5 млн гривень. Як таке можливо? Докладно – в матеріалі «СтопКору».

 Леся Софієнко. Фото: СтопКор

«У наші дні офіційно безробітна Леся Софієнко вела красивий спосіб життя – з відпочинком у luxury-готелях Європи, приватними косметологами та закордонним шопінгом на сотні тисяч гривень. При цьому в декларації Софієнко за 2014 рік прибуток за рік становить 38 тисяч гривень, податки – 6 тисяч гривень, а як власниця майна вона не фігурує у жодних реєстрах», — ідеться у статті.

Як з’ясували фіскали у 2018 році, жінка роками розкошувала, але не подавала декларації про майновий стан і доходи за 2012-2016 роки та перекручувала дані у податковій декларації за 2014 рік. Загалом податківці донарахували податків на доходи фізичних осіб у сумі 22,7 млн грн та військового збору за 2015-2016 роки на загальну суму понад 1,1 млн грн.

«Та поки Софієнко намагалась у судах скасувати претензії до неї держави, борг виріс. Боржниці-мільйонерці було нараховано пеню на загальну суму 15,7 млн грн. Тож загалом пані Леся має повернути до держбюджету вже понад 45 мільйонів гривень», — ідеться у статті.

Свої багатомільйонні статки дружина регіонала заробила за сприяння ексміністра АПК часів Януковича Миколи Присяжнюка, з яким Софієнко пов'язана через Володимира Пєхова. Цивільний чоловік пані Лесі, як відомо, був радником Присяжнюка.

За інформацією журналістів, Софієнко володіла розкішним маєтком біля озера Зариваха на столичних Осокорках, збудованим на загарбаних комунальних землях та відгородженим від киян величезним парканом. Він був оформлений на доньку пані Лесі, яка постійно мешкає у Німеччині.

«До своїх афер агрорейдерка втягнула навіть старенького батька: на 90-річного Степана Стефанишина пані Леся зареєструвала елітний "Mercedes–Benz Maybach S600" 2015 року випуску вартістю 6,5 млн грн, за яким заборгувала державі транспортний податок у сумі 25 тисяч гривень», — повідомляють журналісти.

Як стало відомо, вона разом зі своїм чоловіком переховується від правосуддя на Кіпрі: за інформацією журналістів, скандальне подружжя володіє на острові елітною віллою. Крім того, пані Леся з 2010 року має вид на постійне проживання у Німеччині.

Другие новости