ПоддержатьУкраїнська

Бочкала: Зі слів Хомчака, сподіватись на розв'язання військового конфлікту найближчим часом не варто

StopCor
StopCor

StopCor

Бочкала: Зі слів Хомчака, сподіватись на розв'язання військового конфлікту найближчим часом не варто

На тригодинній зустрічі із журналістами головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак дав зрозуміти, що не варто сподіватись на варіант військового розв'язання конфлікту на окупованих територіях найближчим часом. Про це під час включення в ефірі телеканалу «Прямий» сказав військовий журналіст, координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала.

 Фото: скріншот

«Зустріч тривала близько 3 годин. Головнокомандувач був досить відвертий у відповідях. Дійсно, шукати чи сподіватись на варіант військового розв'язання конфлікту найближчим часом навіть не треба, тому він зараз як головнокомандувач зосереджений більше на реформуванні, у тому числі бойових підрозділів», – розповів він.

За словами Бочкали, Хомчак наголосив на необхідності негайно підіймати рівень комплектації.

«Я був здивований, що в середньому військові бойові частини укомплектовані на дві третини. А штурмові, які брали на себе найбільший тягар війни у 14-15 роках, укомплектовані лише на 60%. На цьому головнокомандувач теж зосереджений. На його думку, варто зберегти лише бойові підрозділи, а ті, які займаються логістикою та забезпеченням, вивести поза штат та віддати на аутсорс приватним компаніям або цивільним особам, які теж можуть долучатись на контрактній основі. Це вкладається в концепцію країн НАТО», – наголосив журналіст.

 Фото: Роман Бочкала/Facebook
 Фото: Роман Бочкала/Facebook

Обговорювались також потенційні скорочення в армії – адже кількість військових в Україні перевищує норми законодавства.

«В цілому в ЗСУ у нас 255 тисяч осіб і це перевищує кількість, яка обмежена у нас законодавством – 250 тис. Тому тут треба скорочувати принаймні для того, щоб ця цифра відповідала законодавству. Про якісь суттєві скорочення мови не було. Утім, якщо повертатись до того, що концептуальною є ідея ЗСУ зберегти лише бойові підрозділи, то з цього можна зробити висновок, що все-таки на Збройні Сили очікує серйозне скорочення тих підрозділів, які є силовими, а не бойовими».

Другие новости